Actiune de bricolaj in regie proprie. Target : Montaj de podea pe grinzi de stejar si a primului nivel de pardoseală peste izolatia termica.

Asadar, sambata, cu chef de munca si glume multe in program, impreuna cu Cipri am cumparat din Dedeman placile de OSB de 15 mm si vata de sticla URSA de 100 mm. Materiale medii, nici scumpe nici ieftine, potrivite pentru destinatia unde urmau sa fie folosite. Casa, care a suferit un proces de renovare interioara in totalitate, a necesitat si inlocuirea pardoselii. Nu am intenționat deloc să facem o muncă de excelență, cu finisaje interioare de mare clasă, pentru o pardosea de top. Ne-am propus, și am reușit, să reabilităm cu costuri extrem de scăzute această parte a unei case vechi.

Cipri a ales inlocuirea pe aceeasi varianta constructiva, cu grinzi de stejar, izolatie de vata de sticla si placare cu placi de OSB

Grinzile de stejar 100x150 mm si proprietarul - montaj de podea

Grinzile au fost zvantate si tinute pe sipci cam 2 luni si tratate cu solutie antifungica si anti-carii de la Kober.

Prima grinda
Prima grinda

Prima grinda, pentru nivel a fost mai greu de pozitionat. Am avut noroc cu materialul de umplutura care s-a modelat destul de usor ca sa obtinem planeitatea.

Pozitionarea grinzilor a fost partea cea mai grea - montaj de podea
Pozitionarea grinzilor a fost partea cea mai grea

A durat cel mai mult si mai dificil partea de asezare si obtinerea suprafetei orizontale pentru montarea ulterioara a OSB-ului.

O grinda a fost debitata gresit si ne-a scos peri albi ca sa o taiem, sculele pe care le aveam nu au erau adecvate, lemnul a fost mai tare si am preferat sa spargem betonul in loc sa taiem lemnul.

Debitatul gresit a necesitat rectificari
Debitatul gresit a necesitat rectificari
Incercari de taieturi cu fierastraul  - montaj de podea
Incercari de taieturi cu fierastraul
Vata de sticla de 10 cm URSA
Vata de sticla de 10 cm URSA
Montatul OSB-ului de 15 mm  - montaj de podea
Montatul OSB-ului de 15 mm
Finalul - primei etape
Finalul – primei etape
Asa arata podeaua ce vine montata peste OSB
Asa arata podeaua ce urmeaza a fi montata peste OSB

Cipri nu era rusinos, doar obosit.

Revenim cu partea a doua, montatul podelelor de lemn, cu imbinare nut si feeder.

Update 2019 – Imaginile cu acest montaj de podea, nu sunt nici pe departe un ghid de instrucțiuni, ci mai degrabă partea haioasă a unei zile de lucru la care au participat 2 prieteni. Nepriceperea nu își găsește locul aici, tot ce contează este faptul că ne-am străduit, că am lucrat împreună, am petrecut timp de calitate cu acest montaj de podea, folosind resurse proprii și avem un rezultat utilizabil. A trecut testul timpului, sunt azi, 9 februarie 2019 cca 7 ani de atunci și confortul termic plus durabiltatea sunt verificate.

Cu drag.