Esenta de lemn – cum se poate desena din creion pe hârtie

estenta de lemn

Să creezi pe hârtie esenta de lemn e mai puțin complicat decât pare la prima vedere. Artiștii pictori sau desenatori nu s-au născut învățați, cum am crede mulți dintre noi. Desigur, ei au o anumită înclinație, o capacitate de a observa detaliile mai mare decât noi, dar rezultatele muncii lor sunt date de învățare și exercițiu.

estenta de lemn

Neavând o educație în acest sens, și păstrându-ne la distanță de mediile pe care nu le pricepem, mulți părinți nu încurajează dezvoltarea talentului artistic în copii. Dar fiindcă e vacanță, și Călin v-a scris deja despre căsuța de lemn pentru copii, eu mă gândeam să continui cu stimularea părții creative a celor mici.

S-ar putea să îți placă și: Povestitorul de povești si scaunul de lemn

În primul rând, pentru a putea desena esenta de lemn, iar mai apoi obiectele din lemn, e nevoie să atingi lemnul, să-i observi structura și liniile. Ajută în acest sens și dacă ai la îndemână un caiet de desen dintr-o hârtie nu prea lucioasă, felul în care creionul pătrunde în structura hârtiei, imită foarte bine esența lemnului. N-aveți nevoie de o masă tehnică pentru acest tip de desen, însă dacă sunteți proiectanți cu siguranță vă amintiți de planșele sprijinite pe un suport ce le permite înclinarea.

Dacă aveți un copil căruia îi place să învețe singur, sau stă prea mult pe tabletă, vă recomandăm să îi arătați acest clip. E foarte instructiv și amuzant, plus că face să pară foarte simplă realizarea unui desen. Dacă nu vă place acesta, cu siguranța veți găsi altele.

Există și siteuri care oferă lecții și detalii în acest sens, eu am găsit câteva care vindeau chiar și creioane pentru desenat. Vi-l recomand pe acesta: https://emptyeasel.com/2012/09/10/how-to-draw-realistic-wood-grain-details-with-colored-pencils/

Consider că activitățile de acest tip, făcute împreună cu copiii, îi pot ajuta să-și dezvolte abilitățile de observare și atenție către lumea înconjurătoare. Și cine știe, își pot descoperi înclinații artistice, pe care le puteți dezvolta urmărind cursuri cu o persoană specializată.

Să vă fie de folos! 🙂

esenta de lemn

esenta de lemn - desen grafic

esenta de lemn

cos din lemn

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar
Catalog de mobila din stejar masiv – mese, scaune, corpuri fotolii din piele naturala
estenta de lemn
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.