Dulap din seria ”cusaturilor moldovenesti” marca Șezi

mobila de lemn de cires romaneasca vedere de aproape
Originalul - inspiratia
Originalul – inspiratia

Șezi s-a folosit de tema cusaturilor moldovenesti pentru a personaliza într-un mod aparte piese de mobilă noi legându-le de obiceiuri și tradiții.

Am mai primit de la Octavia Casoni imagini complementare pentru piesele prezentate anterior în articolul –Masa cu scaune românești-, cu dulapul pereche al mesei cu scaune pereche 🙂 Simbolistica este omniprezentă, cred că Tom Hanks se poate documenta împreună cu ȘEZI pentru toate detaliile istorice care influențează prezentul.

Designul pieselor imaginate în această serie are la bază inspirație reală, istorică. Am înțeles că se lucrează cu 3 meșteri iar Lucian Loiș și Octavia Casoni realizează designul. Comenzile apar după ce și-au prezentat punerea în practică a ideilor, fapt care este cel mai de apreciat pentru toți cei care au intenții de antreprenoriat autentice. Regret să constat că sunt mulți visători care și-ar dori, dar nu fac pasul următor pentru a materializa gândul.

Nu e nimic rupt din cer în toată priceperea de care dau dovadă designerii și meșterii care au realizat aceste produse, în schimb, normalitatea așa cum o vedeți clar ilustrată, este greu de realizat pentru că necesită înfăptuire. Logistica necesară demarării unui asemenea proiect, de atelier de tâmplărie are nevoie de mulți pași până la momentul în care ții o daltă în mână și o lovești cu ciocanul ca să decupeze romburile din placa de cireș. Pe lângă idee și pricepere mai trebuie voință.

vedere de aproape
vedere de aproape
sculptura cu dalta
sculptura cu dalta
panou sculptat
panou sculptat
faza intermediara de sculptura
faza intermediara de sculptura

Privitor la gama de produse, ea este în acest moment compusă din masa Mileu, prezentată anterior împreuna cu setul de 2 scaune,  dulapul de pantofi, dulapul Orizont și măsuța de cafea Vârtej. Toate încorporează motivul cusaturilor moldovenesti pentru a integra în tradiție acest segment de mobilier.

Sunt comenzi pe rol, dar se mai pot primi și altele noi, iar clienții sunt atât din țară cât și de peste hotare. Poate se întâmplă ceea ce am spus în articolul anterior, adică să ”prindă” acest design la cei ce se ocupă de comercializarea mobilei. Lemnul folosit este de cireș, un plus de valoare distinct, iar estetica este cel puțin neobișnuită, ceea ce aduce o notă de autenticitate și exclusivitate.

Nu se va termina niciodată fluviul ideilor pentru designul de mobilă, și lemnul va fi acolo, indiferent de esența folosită pentru a susține creația, în acest caz, chiar arta.

dulap cu motive populare de cusaturi moldovenesti (1)
dulap cu motive populare de cusaturi moldovenesti
dulap cu motive populare de cusaturilor moldovenesti (2)
dulap cu motive populare de cusaturi moldovenesti
dulap cu motive populare de cusaturilor moldovenesti (3)
dulap cu motive populare de cusaturi moldovenesti

Voi mai reveni cu completari, cât de curând.

Între timp, e posibil ca forme moderne cum sunt cele produse de iPlan Furniture să fie atractive ca design – Dulap din lemn cu 4 usi fabricat din stejar masiv. Tradiția cusaturilor moldovenesti sau simplitatea de tip danish design sunt opțiuni personale, iar alegerea implică întotdeauna niște cunoștințe și alegeri pe care ni le asumăm. Cel mai nedorit caz este să nu avem o opinie.

mobila de lemn de cires romaneasca
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.