Dictionar de stil: Decoratiuni boho chic

boho chic

Stilul boho chic (folosit si ca boem artistic) provine din curentul cu acelasi nume, ce a inceput sa faca furori in urma cu cativa ani in moda. Acest stil face referire la persoanele care au un stil de viata conturat in jurul domeniilor artistice. Daca in domeniul modei, stilul boho chic presupune mixarea diferitelor stiluri vestimentare, in designul de interior, sunt alaturate piese de mobilier vintage unora moderne, traditionale, clasice sau de inspiratie baroca.

Acest stil reprezinta imbinarea mai multor stiluri decorative, cu scopul de a obtine un decor inedit si cat mai artistic. Astfel, haideti sa vedem 5 elemente decorative care aduc acest stil inconfundabil in casele noastre:

1.Covor vintage

Covorul se recomanda a fi cu motive traditionale, folk sau gypsy.covor boho chic

2. Perne decorative

Intr-o incapere boho chic,aceste accesorii sunt un „ must have”,  fara exceptie. Folositi-le in numar cat de mare, in orice dimensiune, dar neaparat cu motive florale sau etnice.

perne decorative boho chic

3.Draperii cu motive florale in culori pastelate

Textilele in cele mai multe cazuri ne ajuta sa schimbam aspectul unei incaperi, cu destul de putini bani. Pe langa acest aspect, poti folosi draperiile si pentru a crea un spatiu intim, dar si pentru a filtra lumina, obtinand o atmosfera placuta si primitoare. Utilizeaza draperii cu motive florale, dar neaparat in culori pastelate si nu tari, pentru a nu incarca camera.

draperii boho chic

4. Tapet

O alta metoda de a surprinde atmosfera specifica stilului boho chic este prin intermediul tapetului. Finiseaza peretii cu un tapet cu motive florale sau etnice de dimensiuni reduse, in culori contrastante cu cele ale incaperii, pentru a se scoate reciproc in evidenta. In cazul in care nu esti un partizan al tapetului, poti opta pentru a decora un singur perete, urmand ca pe ceilalti sa ii vopsesti in culorile preferate.

tapet boho chic

5.Corpurile de iluminat

Designerii  iti recomanda sa optezi pentru un candelabru, insa unul reinterpretat: alege un candelabru de inspiratie baroca, in culori vii. Contrastul candelabrului cu alte diferite obiecte, de diferite stiluri contureaza un spatiu boem si putin dramatic.

candelabru boho chic

 

 

 

 

boho chic
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.