Cum amenajezi o cofetarie într-un mod apetisant?

cofetarie

Să merg la cofetarie era cea mai mare plăcere când eram mică. Copil fiind, vedeam feluri din vitrină foarte diferite de cele gătite acasă. Mama nu știa să facă savarină ori cremeș. Prăjiturile ei cu foi ieșeau diferit de ce găseam în cofetarie. Apoi era mirosul. Și aparatele din sticlă în care era păstrată limonada. Nu mai rețin exact cum erau, dar știu că arătau ca două recipiente pătrate transparente în care se învârtea ceva, prevăzut la capăt cu un robinet, din care curgea licoarea dulce și mult dorită.

Pe atunci, totul părea de vis. Era răsplata noastră după o săptămână în care eram cuminți la școală. Prăjiturile din cofetarie erau mai bune decât cozonacii sau brânzoicile făcute de bunica. Doamne, cum ne lipsesc acestea din urmă acum …

Mama nu prea gătea. Nu avea acasă forme de făcut prăjituri, nici nu căuta rețete. Mă rog, a căuta e mult spus. Nu avea Internet de unde să caute, ci doar rețetarul vecinelor sau a apropiațiilor. Țin minte că avea articole tăiate din ziare cu diferite rețete, dar cele mai multe erau de murături. Nu-i plăcea să gătească prăjituri. A învățat două rețete mai simple și pe alea le făcea. Sunt și acum sătulă de tortul cu blat, vișine și frișcă.

Am nevoie de o ofertă de prăjituri pentru un eveniment. Am întrebat cunoscuții de unde se aprovizionează și am mers să iau trei oferte. Ca la achizițiile publice de la stat. 🙂 Nu vă dau nume, că nu vreau să fac diferențe între furnizori, nici să mă trezesc cu alte oferte. Dar pot să spun că am apreciat mult un lucru: amenajarea!

Citește și: Masa eleganta Lyyra – Masa living – din Stejar Masiv 100% sau Sucitoare din lemn cu model

Știu că dacă deschizi un business, pentru care ai de lucru tot timpul anului, îți vine greu să închizi o lună sau două, pentru renovări. Prin urmare, cred că e foarte important când deschizi o cofetarie deschisă publicului, să te ocupi de amenajarea sa într-un mod cât mai atrăgător și vesel. Avea o verișoară o vorbă: o prăjitură trebuie să fie aspectuoasă! La fel și o cofetărie!

Pentru display, e clar că alegi vitrine cât mai mari și cât mai practice. Foarte importantă e culoarea zugrăvelii din spatele vitrinei. Lumea va sta la rând. Cât așteaptă, se uită la peretele din față. Acolo e un loc bun de așezat ce ai vrea să vinzi pe lângă desert…

E recomandat să alegi un designer de interior. Te va scoate din ce pare uzual în materie de aranjare pe piață. Iată un model de desing făcut pentru o patiserie franțuzească:

cofetarie

Așa-i că pare din alt film? Pentru inspirație, dacă nu aveți designer la îndemână, uitați-vă aici!

Să vă fie de folos!

cofetarie

cofetarie

cofetarie

cofetarie
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.