Atunci când rubrica de ”Hobby” al unui CV ar conține ”pasiunea de a ciopli lemn” și se referă la linguri de lemn, cred că fiecare om care l-ar citi ar fi cel puțin surprins. Nu ar trebui, cred că ar fi un rând relevant și ar arăta ceva ce reprezintă cu adevărat o pasiune, pentru că celelalte cu dansul, lectura, pace-n lume și să nu mai fie foamete, să nu moară copii și alte idealuri sunt fantasmagorice și nu spun absolut nimic despre persoana care a completat acea foaie.

Am primit un comment pe stejarmasiv.ro și l-am urmat, din partea celui care deține blogul dedicat pasiunii de a ciopli intitulat similar cu acest articol. Crețu Roxana este numele celei din spatele acestui demers și de aici începe o serie întreagă de nedumeriri. Mâna din fotografii care ține aceste linguri de lemn pare a fi bărbătească, scrisul e semnat feminin, profilul de G+ e tot feminin. Cine scrie și cine sculptează sunt una și aceeași persoană? Pare că da, deși mâna cu verighetă din fotografii nu sunt sigur ca e de damă. Că dacă ar fi, poate  partenerul consort ar trebui să folosească întotdeauna cele mai alese cuvinte și gesturi de tandrețe și să nu o supere pe doamnă.

Lingurile de lemn sunt extrem de frumoase, tocmai prin imperfecțiunile impuse de materialul folosit și de încărcătura sufletească conferită de cel ce le meșterește. Din ceea ce scrie acolo vă puteți da și singuri seama. Eu am citit câteva articole și m-au uns la suflet. Românu-i frate cu codru, frunza-i pentru sunete, lemn pentru orice altceva.

Accesați blogul Roxanei și răsfoiți arhiva de imagini sau de articole in care prezinta cum face aceste linguri de lemn, sigur veți rămâne plăcut impresionați.

Intenționez să achiziționez și eu o lingură, cu condiția să fie de mâncat cu ea, nu de decor, poate când ajung prin zonă. Ultima dată, am fost anul trecut pe la Buzău.

<img src="https://www.stejarmasiv.ro/wp-content/uploads/2014/08/Linguri-de-lemn-cioplite-1.jpg" alt="artizanat">

linguri de lemn
Lingura din lemn cioplit
linguri de lemn
Lingura draga …
linguri de lemn
mana mesterului de linguri – Cretu Roxana

linguri de lemn

linguri de lemn
lingura din lemn de maslin

Cu drag, de modă veche și de mâini pricepute.