Oameni buni, am luat-o razna ieri, mi s-au aprins călcâiele după acest concept, idee, metodă de a construi o casa pe structura de lemn și chiar și seara înainte de a adormi visam la soluții tehnice pentru a o realiza. O casa pe structura de lemn de tip A-Frame, cum o denumesc englezii, este de fapt un spațiu de locuit într-un acoperiș, fără pereți. Toată casa este concepută pe baza unui acoperiș în două ape, iar spațiul util se găsește în interiorul acestei forme geometrice de prisma.

casa pe structura de lemn

Avantajele majore sunt că scapi de zidărie, de pereți și nu ai probleme cu încărcarea acoperișului cu zăpadă, pentru că la acest unghi e greu să stea ceva pe el. Găsesc această soluție de construcție a unei cabane, mici, la munte sau oriune ai terenul pentru relaxare ca fiind soluția cea mai ușoară pentru un proiect DIY. Să luați în considerare că pentru un spațiu util interior decent e nevoie de dimensiuni mari. Triunghiul de secțiune trebuie să fie minim un echilateral de 8x8x8 m, dacă nu mai mare. Înălțimea unui triunghi echilateral este l/2*3 adica aproximativ jumatate din latură înmulțit cu 1,73. La 8 m iese h interior 6,92 m.

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar

Scăzând coama, planșeul interior, să rămână măcar 2-2,3 m înălțime utilă.

Uite aici idee de casa pe structură de lemn:

"<yoastmark

Imaginea de mai sus am găsit-o online pentru un joc de copii, de construit, la scară mică, de 30 de cm înălțime. Am apreciat claritatea elementelor componente. Simplitatea execuției în regie proprie cred că se bazează pe construirea ei pe piloni, turnați în pahare. Apoi elementele componente sunt extrem de ușor de procurat de la orice depozit de cherestea și prin repetarea formei de diapazon răsturnat poți conferi rezistență întregii structuri, folosind grinzi clasice de brad, de 10×10 cm. Ieri am stat pe online ore întregi căutând informații și imagini sau filmulețe pe Youtube care să exemplifice mai clar această idee și am sărit de la o soluție tehnică la alta.

În acest moment cel mai ușor mi se pare să construiesc casa pe structură de lemn de rășinoase, iar acoperișul să fie făcut din panouri sandwich cu 5 coame, cu izolație de 10 cm. Triunghiul din față și din spate se poate face din BCA sau cărămidă și poate îngloba foarte ușor ferestrele și ușile. Calculul meu de dimensionare arată că o structură de forma unui triunghi echilateral este estetic cea mai reușită. Cu o laterală și o lungime de 6 m se obține un spațiu la baza prismei de 24 mp, cu h=2 m. În partea superioară, de la înălțimea de 2,6 m se poate construi un pod de scânduri și partea de dormit poate fi generos acoperită de podul intermediar.

Mai frumos ar fi ca întreaga structură să fie din lemn, iar acoperișul acoperit cu sindrilă. Recent am schimbat câteva cuvinte cu cineva pe baza unui filuleț de Youtube unde se prezenta o firma cu sediul în Prahova care produce case de lemn și fabrică inclusiv șindrilă din brad. Omul este din Vișeu, maramureșean de-al meu și mă bate gândul ca la primul drum spre București să ajung pana la ei să purtăm o discuție. Nu știu cât costă bucata, dar oricum numărul considerabil necesar unui acoperiș multiplică valorile semnificativ.

Tot proiectul acesta e pentru anul viitor, așa ca în toamna și iarna aceasta voi bate apa-n piuă mult și bine pe acest subiect.

casa pe structura de lemn

Dacă vă este familial situl airbnb.com atunci vă invit să ”vă îmbolnăviți” ca mine de dragul frumosului de ideea de casa pe structură de lemn cu forma literei A. Când aveți drum prin California și vă doriți o escapada la un loc retras, dacă nu aveți câine sau renunțați să faceți focul oriunde în afara cabanei, dacă 140 de dolari pe noapte vi se pare un preț acceptabil și ideea de a fi înconjurați de păduri de conifere gigantice vă surâde puteți rezerva aceasta cabana – Cozy A-Frame Cabin in the Redwoods

Pe aceeași tema – Structură din stejar pentru case rezidențiale – 7 lucruri de știut și Structură din metal comparată cu structură din lemn pentru case rezidențiale

Update 2018 – Am verificat recent și din tot anul 2018 mai sunt libere cca 3-4 saptamani, perioada în care cabana nu este deja rezervată.

Imagini detaliate A-Frame

casa pe structura de lemn

casa pe structura de lemn

casa pe structura de lemn

casa pe structura de lemn

casa pe structura de lemn

biblioteca sub scara

baie luminoasă in spatiu mic

Interior cu lambriu aparent

Nu văd rostul televizorului din livingul de la intrare, e păcat să vrei aer curat, să fii în mijlocul pădurii și să ai măcar intenția de a porni un televizor. Accesul la internet mi se pare totuși o facilitate de apreciat.

Continui cât de curând pe această temă, mă apuc în curând să ridic o casa pe structura de lemn.

Update 2020 – Am renunțat la ideea de A-Frame, asta am construit – Cabana de la Baia Sprie – Maramureș – proiectul meu de suflet

Cu drag, de frumos și aer curat.

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn