Am parafrazat-o pe Adela Pârvu la cărui demers mă alătur, pentru că după ce am citit articolul ei despre cărțile dedicate segmentului de bricolaj am comandat și eu la rândul meu 5 cărți de la Editura Mast. Demersul este de a readuce în atenția cititorilor de informație practică ideea cărții ca suport vital și de neînlocuit pentru știință. Știința de a face ceva, de a citi cu degetul pe foaia de hârtie instrucțiuni, de a urmări planuri și descrieri. Cartea cred că poate fi dusă în atelier mai normal, mai firesc decât tableta sau computerul personal. Dacă vei avea rumeguș sau așchii de lemn care îți sar pe foaie poți să o scuturi, dar din tabletă e cam complicat să cureți firisporul.

Mi-am comandat următoarele cărți :

  1. Manualul Tămplarului de mobilă
  2. Mobilier rustic
  3. Coșuri de nuiele
  4. Mobilier pentru întreaga casă
  5. Tehnica utilizării energiei eoliene

Am eu damblaua mea cu un teren, cu căsuță de vacanță  pe un deal cu pârâu  unde să pot să meșteresc o mini-hidrocentrală, o instalație eoliană, să pot planta în grădină și-n solar legume, să automatizez irigarea, aerisirea sau iluminarea. Vreau o minipompă care să umple un recipient aflat la înălțime, de unde prin forța gravitației să duc apa unde e nevoie, sisteme de robineți și valve care să transforme grădinăritul într-o plăcere. Nu vreau să evit munca fizică, mi-o doresc, dar nici nu vreau să fiu Sisif. Vreau … uff … m-a luat valul.

Mast nu e singura editură care oferă cărți tehnice, mai găsiți și la :

Seria Poți face și singur mi se pare foarte reușită, cărțile sunt realmente volume serioase, nu mici broșuri, am stat și am răsfoit încântat după ce am desfăcut pachetul. Poate mai învăț ceva despre mobila din lemn masiv.

carti tehnice
Targul de carte Gaudeamus
carti tehnice
colectia Poti face si singur – Constructii usoare pentru casa si gradina
carti tehnice
colectia Poti face si singur – Dusumeaua si parchetul
carti tehnice
colectia Poti face si singur – Mobilier pentru intreaga casa
carti tehnice
colectia Poti face si singur – Mobilier rustic

S-aveți spor și drag de meșterit !