Banc de lucru pentru tamplar

Masa de lucru pentru tamplar

Intr-un articol anterior, un cititor m-a intrebat referitor la imaginea unui banc de lucru pentru tamplar de unde poate sa-l cumpere. Habar n-am, sincer, chiar am stat pe Google de ceva vreme si nu am putut sa ii raspund. Pentru curtea alor mei am insistat ca e nevoie de o magazie, daca nu cu destinatie de atelier macar ca sa nu mai ramana imprastiate prin curte sau razmate de un gard toate sculele. Si astfel a aparut magazia care are doua usi (una pe care se intra si una pe care se iese….. nu nu nu… glumesc) la doua incaperi diferite, dintre care una …. E A MEA!

Placerea de a mesteri, m-a facut să-mi cumpar tot felul de scule și acum e cazul sa fac ceva ca sa le asez, sa arate magazia si ca atelier.

Prefer un banc de lucru in stil tamplaresc, care sa fie mai mult orientat spre bricolaj, nu spre strungarie. Pe linga casa omului e mai mult de lucru cu lemn decit cu fier. Si odata cu intrebarea primita, la care n-am avut raspuns, am realizat ca am aceeasi nedumerire. Asa ca am cautat online de mi-a venit acru si am ajuns la concluzia ca trebuie citit si vazut imagini pentru inspiratie, dar trebuie pus mâna si fabricat in regie proprie.

Am citeva idei de mesterit pentru vara asta dar asta cu bancul de lucru trebuie sa fie prima. Ma si gandesc de unde iau grinzi de stejar pentru cadru, o menghina de aia veche, da’ solida… mai trebuie si o tabla de 2-3 cm de fier pe post de „loc de batut cu ciocanul”.

Din imaginile astea m-am inspirat.

Masa de lucru pentru tamplar

Masa de lucru pentru tamplar

Banc de lucru german

Cum sa contruiesti un banc de lucru de tamplar

Menghina de lemn

Parca n-am incredere intr-una de asta - e firava

 

 

 

 

Banc de tamplar
Plan pentru Banc de tamplar

Batranul in atelier

Banc de tamplar
14 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

10 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  tare frumoasa! visez la ea!

 2. #2 Comentariu nou

  tare frumoasa! visez la ea!

 3. #3 Comentariu nou

  ii ajuta mult si vremea cand e atat soare cred ca tot sa stai pe asa terase

 4. #4 Comentariu nou

  salut

  ma bate gandul sa imi fac si eu banc de lucru din lemn pt diverse lucruri pe linga casa (nivel hobby)si de cateva zile caut in Romania menghina pt banc de lemn , asa cum ai mai sus in poze si nu gasesc nicaieri.

  ai gasit menghine pt banc din lemn ?
  daca da , pls da-mi pe email .

  multumesc
  fain saitu’

  • Eu n-am inceput utilarea inca, caut un spatiu adecvat, ma bate gandul unui teren pe la tara pe undeva, cu o cocioaba ce are curent si sa fac un atelier din panouri sandwich pentru bricolaj personal, cu gradina in spate, plante medicinale si un solar, mic. Mesteritul personal e inca un vis de relaxare.

 5. #6 Comentariu nou

  Salut Calin,

  Am citit cu ceva timp in urma pe un blog (din pacate nu imi aduc aminte acum unde, dar pot sa „sap” daca e nevoie) ca exista un atelier de tamplarie prin Romania care ar produce astfel de bancuri de tamplarie. Cel care le vindea (nu era producatorul…) spunea ca un banc cu o singura menghina costa 350 EUR, iar unul cu 2 menghine costa 470 EUR.
  Daca ai nevoie de mai multe detalii, spune-mi si caut articolul respectiv. Mie mi s-a parut o suma prea mare pentru oricare dintre cele 2 modele, dar uite ca informatia a ramas pe acolo, printr-un ungher al memoriei :-).

  Cu drag de mesterit,
  Costin

 6. #7 Comentariu nou

  PS: Cred ca un surub cu filet dreptunghiular (si, evident, piulita corespunzatoare) dintr-un lemn rezistent poate fi realizat intr-un atelier dotat cu un strung si cu un strungar care stie meserie…

  Restul elementelor nu pun probleme de netrecut.

 7. #9 Comentariu nou

  Salut Dan ,
  Ma numesc Igor si astazi intimplator am citit un articol de pe bl. tau. Imi place si apreciezi ce scrii.(am 5 ore pe blogul tau) Lucrez si eu cu lemnul numai ca ma aflu peste Prut si sunt „bolnav „in lemn .Pot sa-ti spun din propria experienta ca stejarul poate fi folosit in mobila de bucatarie Sunt zeci,poate sute de bucatarii in stejar in 15 ani de activitate si nu am avut nici o reclamatie .Sunt desigur mici secrete in executie care la sigur le cunosti si tu.

 8. #10 Comentariu nou

  As redenumi articolul in : un model fitzos ..” Spiritul Romanesc nu accepta din fericire voyorismul propus de Dvs.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.