Intr-un articol anterior, un cititor m-a intrebat referitor la imaginea unui banc de lucru pentru tamplar de unde poate sa-l cumpere. Habar n-am, sincer, chiar am stat pe Google de ceva vreme si nu am putut sa ii raspund. Pentru curtea alor mei am insistat ca e nevoie de o magazie, daca nu cu destinatie de atelier macar ca sa nu mai ramana imprastiate prin curte sau razmate de un gard toate sculele. Si astfel a aparut magazia care are doua usi (una pe care se intra si una pe care se iese….. nu nu nu… glumesc) la doua incaperi diferite, dintre care una …. E A MEA!

Placerea de a mesteri, m-a facut să-mi cumpar tot felul de scule și acum e cazul sa fac ceva ca sa le asez, sa arate magazia si ca atelier.

Prefer un banc de lucru in stil tamplaresc, care sa fie mai mult orientat spre bricolaj, nu spre strungarie. Pe linga casa omului e mai mult de lucru cu lemn decit cu fier. Si odata cu intrebarea primita, la care n-am avut raspuns, am realizat ca am aceeasi nedumerire. Asa ca am cautat online de mi-a venit acru si am ajuns la concluzia ca trebuie citit si vazut imagini pentru inspiratie, dar trebuie pus mâna si fabricat in regie proprie.

Am citeva idei de mesterit pentru vara asta dar asta cu bancul de lucru trebuie sa fie prima. Ma si gandesc de unde iau grinzi de stejar pentru cadru, o menghina de aia veche, da’ solida… mai trebuie si o tabla de 2-3 cm de fier pe post de „loc de batut cu ciocanul”.

Din imaginile astea m-am inspirat.

Masa de lucru pentru tamplar

Masa de lucru pentru tamplar

Banc de lucru german

Cum sa contruiesti un banc de lucru de tamplar

Menghina de lemn

Parca n-am incredere intr-una de asta - e firava

 

 

 

 

Banc de tamplar
Plan pentru Banc de tamplar

Batranul in atelier