Artificiu de finisaj pentru mobila veche

comoda dresor sertare comoda 10 sertare

Atunci când ai de readus la viață o piesă veche de mobilă din lemn masiv, peste care timpul a trecut mai puțin fericit, care s-a micșorat din cauza uscării lemnului, îți recomand să alegi un mod de finisaj ”patinat”. Patina mai închisă la culoare, aplicată pe colțurile cu probleme, cu ”luft-uri” adică unde distanța dintre elemente este mare, evidentă și supărătoare, estompează vizual diferențele dimensionale.

Am găsit prin depozit o comodă cu 10 sertare, din masiv, la care din cauza diferențelor de temperatură succesive, ani la rând, lemnul masiv de stejar a lucrat. Utilitatea ei este aproape de ne-egalat, cele 10 sertare găzduiesc atâtea lucruri încât dacă le scot, umplu o cameră. Singura ei problema, pe când era lemn natur, nefinisat a fost că la sertare se vedea clar o diferență, spațiile erau prea mari. Am ales o culoare French Antik plus patină, aplicată cu atenție pe toate colțurile, dungile, spațiile de îmbinare.

Rezultatul este o piesă utilizabilă, frumoasă și cromatic plăcută. La fel poate arăta și dresorul cu 15 sertare din brad, din secțiunea Piese unicate. Cred că prețul este acceptabil, prietenul meu Cipri și-a achiziționat unul și e tare încântat. Concluzia lui e similară cu a mea, încap atâtea în el încât acum nu s-ar putea despărți de el.

Finisaj pentru mobila veche

comoda dresor sertare Finisaj pentru mobila veche

Finisaj pentru mobila veche comoda dresor sertare

Finisaj pentru mobila veche comoda dresor sertare

Un anunț real de vânzare de mobila veche din România –Vand mobila veche in stil florentin

comoda dresor sertare
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.