Apartament american decorat în stil european

Mă declar un adept al locuințelor cu spatii deschise, fără pereți, fără uși, la fel ca și acest apartament american.

În San Francisco un apartament de mansardă este un refugiu european, în mijlocul unei metropole americane. Amenajarea unui asemenea spațiu necesită delimitarea zonelor prin mobilări inspirate, asigurând trecerii dintr-o zonă în alta funcționalitate. Spaţiu pierdut prin amprenta la podea a pereţilor poate fi până la 10 % din suprafaţa utilă a apartamentului, spaţiu care poate fi folosit, însa fără a pierde din vedere compartimentarea.

camera de zi

Diferenţele de nivel joacă un rol major şi în general se preferă amplasarea dormitorului sus pentru a îi conferi intimitate. În general, apartamentele situate la mansardă se pretează pentru astfel de amenajări, ceea ce în mod uzual face ca tavanul să fie unul inalt peste medie. Un perete înalt poate găzdui o biblioteca cu real succes asupra aspectului interior. Alegerea lemnului este naturală pentru astfel de amenajări, datorită proprietăţii lemnului de a conferi căldură şi intimitate unor încăperi cu deschidere mare. Cazul de astăzi beneficiază de o deschidere mare, fără zidărie înspre terasa generoasă iar proprietarul a dorit sa folosească aportul de lumină naturală adus prin acestă caracteristică. Întreaga pardoseală este podită, lemnul legând toate zonele, pentru un aspect unitar.

Designerul a apelat la o combinație de industrial cu tradițional, lăsând țevile instalațiilor la vedere, în locuri foarte evidente. Pentru a completa acest detaliu a ales un finisaj nepretențios pentru pereți şi cele 8 coloane de susținere a tavanului prin băițuirea lemnului în combinație cu părți ceruite, apoi un lac mat. Această alegere face ca lemnul si detaliile industriale să se îmbine armonios. Mobilierul respectă rețeta anterioară fiind o combinație între piese ultra-moderne şi tradiționale.

Apreciez rezultatul final ca fiind un concept unitar, personalizat si călduros. Delimitarea spațiului cu destinația de birou în nivelul superior conferă apartamentului o grijă deosebită pentru proprietarul ce cu siguranță acordă profesiei sale timp şi în perioada în care este acasă.

Apartament american modern

Apartament american la mansarda
apartament amenajat cu lemn la interior
biroul din apartament american
bucătărie din apartament american
Apartament la mansarda
Apartament la mansarda

Apartament la mansarda
Apartament la mansarda
Apartament la mansarda

Suprafețele vitrate mari compensează lipsa spațiului verde al unei case și dau senzația de ”afară” chiar dacă sunt limitări artificiale pe toate părțile. Nu ai panoramă, desigur, dar poți aduce puțin verde în fața ochilor.

Apartament la mansarda

Cu drag, de bun gust.

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Place! Un pret, ceva, cum se poate afla ?!

  2. #2 Comentariu nou

    dc din cer????????

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.