Apartament american decorat în stil european

Mă declar un adept al locuinţelor cu spaţii deschise, fără pereţi, fără uşi. În San Francisco un apartament de mansardă este un refugiu european, în mijlocul unei metropole americane. Amenajarea unui asemenea spaţiu necesită delimitarea zonelor prin mobilări inspirate, asigurând trecerii dintr-o zonă în alta funcţionalitate. Spaţiu pierdut prin amprenta la podea a pereţilor poate fi până la 10 % din suprafaţa utilă a apartamentului, spaţiu care poate fi folosit, însa fără a pierde din vedere compartimentarea.

camera de zi

Diferenţele de nivel joacă un rol major şi în general se preferă amplasarea dormitorului sus pentru a îi conferi intimitate. În general, apartamentele situate la mansardă se pretează pentru astfel de amenajări, ceea ce în mod uzual face ca tavanul să fie unul inalt peste medie. Un perete înalt poate găzdui o biblioteca cu real succes asupra aspectului interior. Alegerea lemnului este naturală pentru astfel de amenajări, datorită proprietăţii lemnului de a conferi căldură şi intimitate unor încăperi cu deschidere mare. Cazul de astăzi beneficiază de o deschidere mare, fără zidărie înspre terasa generoasă iar proprietarul a dorit sa folosească aportul de lumină naturală adus prin acestă caracteristică. Întreaga pardoseală este podită, lemnul legând toate zonele, pentru un aspect unitar.

Designerul a apelat la o combinaţie de industrial cu tradiţional, lăsând ţevile instalaţiilor la vedere, în locuri foarte evidente. Pentru a completa acest detaliu a ales un finisaj nepretenţios pentru pereţi şi cele 8 coloane de susţinere a tavanului prin băiţuirea lemnului în combinaţie cu părţi ceruite, apoi un lac mat. Această alegere face ca lemnul si detaliile industriale să se îmbine armonios. Mobilierul respectă reţeta anterioară fiind o combinaţie între piese ultra-moderne şi tradiţionale.

Apreciez rezultatul final ca fiind un concept unitar, personalizat si călduros. Delimitarea spaţiului cu destinţia de birou în nivelul superior conferă apartamentului o grijă deosebită pentru proprietarul ce cu siguranţă acordă profesiei sale timp şi în perioada în care este acasă.

Apartament la mansarda
apartament amenajat cu lemn la interior

biroul

bucatarie

Apartament la mansarda

Apartament la mansarda

Apartament la mansarda

Apartament la mansarda

Apartament la mansarda

Apartament la mansarda

Cu drag, de bun gust.

9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Place! Un pret, ceva, cum se poate afla ?!

  2. #2 Comentariu nou

    dc din cer????????

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.