Taburet de grădină și un coș de cules

taburet de grădină

Aș fi vrut să fie 3, însă mă rezum la 2 obiecte, un taburet de grădină și coșul de cules. Merită atenția celor care bricolează, din materiale puține, poate deșeuri, ceva care să facă viața grădinarilor mai ușoară.

Nu-s produse de vândut, eu unul nu le văd ca o sursă de câștig, că n-a devenit România peste noapte harnică și preocupată de muncă. Supermarketurile mai mari sau mai mici din orășelele noastre, alea de cca 10.000 de locuitori sunt pline de locuitori de case, nu de apartament, cu coșuri pline de legume. Chiar dacă au acasă un petic de pământ, chiar dacă din 4 scânduri se pot face straturi pe cel mai neprielnic sol și cu 4-5 saci de pământ care costă 10-12 lei bucata poți umple un strat. Chiar dacă semințele costă mai nimic și toți putem face compost.

Vreau neapărat să vă spun asta – Turcii scot la export calitatea cea mai scăzută, produsele de top pe care marea lor de solarii le produce se duce la consum intern. Turcul vrea pentru vecinii lui, concitadini sau conaționali ce e mai bun. Ce nu corespunde merge la export. Știu sigur asta, din păcate.

solarii in Antalya

Tot ce strălucește în zare, peste aripa de avion, sunt solarii, de mai sus am crezut că sunt lacuri.

Dacă stai în genunchi în fața straturilor s-ar putea să te bucuri de un taburet de grădină, iar legumele culese într-un coș cu fund din plasă se pot spăla rapid de țărână sub un jet de apă.

Nu e nici o filozofie în a le alcătui din câteva deșeuri de lemn, sunt piese mici. Tot ce contează sunt aplecarea și atenția la detalii. Și dacă nu ies frumoase, dar sunt trainice și utile, se numește o treaba bine făcută. De multe ori îmi vine în gând că ”neamțul” are o sculă pentru orice. Doar la noi se refolosesc ambalaje sau recipiente de la produse din alt domeniu.

Zilele astea am primit multe apeluri cu întrebări despre imagini din cuprinsul revistei StejarMasiv.ro . Oamenii nu citesc textul, cred că dacă au găsit o imagine, sigur e de vânzare. Nu cred că va produce cineva în serie un taburet de grădină sau un coș de cules, în România, așteptând mușterii. Pe piețele vestice însă sunt astfel de produse, sub brand-uri cunoscute, și chiar se vând.

Dacă vreți modele fabricate căutați online ”Garden Kneeler” se aseamănă cu Prayer Kneeler, însă e puțin pentru altceva.

taburet de grădină

Eu vreau doar să le aduc în atenție, cine știe, poate vă inspiră. Cel din imaginea principala a articolului este american, din cedru și costă puțin peste 50 de dolari, adică 200 de lei. – https://gronomics.com/kneeling-stool-ks-10-21/

Taburet de Grădină

Coș de cules

P.S. Poate al treilea obiect pentru grădinari ar fi un Boot Scraper.

La noi se poate face cu un cadru simplu și 3 perii de rădăcini, la ei este de cumpărat.

boot scraper
cos de grădină
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.