Considerații teoretice – Suport pentru Hamac

Un suport pentru hamac este considerat de regulă orice alăturare de câte 2 copaci sau pomi. În imaginile frumoase cu plajele insorite din ocean apar palmieri crescuți aproape orizontal de care e foarte ușor de agățat hamacul. Exclud soluția naturala de agățare și mă refer acum la suport pentru hamac din perspectiva unei construcții care susține hamacul, amplasabilă pe terasă, lângă piscină, pe bloc, oriunde. Am primit cereri pentru astfel de suporti, confecționați din lemn și cred că imboldul de a cumpăra un suport e potrivit doar din partea unei doamne sau a unui hotel.

Vreau să cred că mai putem face ceva cu propriile mâini, că nu am ajuns să le folosim doar la tastat coduri si parole sau PIN-ul de la card.

suport pentru hamac
tot simplu, cu scandura de posta

Dacă ești bărbat, posesor a două mâini, ai ceva banuți în buzunar și poți face două drumuri la un depozit de cherestea și la un supermarket de bricolaj, ești ca și rezolvat. Mașină de găurit, burghiu de 10 sau 12, o bară filetată de 12, plus piulițele și șaibele late aferente sunt deja ingredientele cu care în mai puțin de o oră poți confecționa u suport pentru hamac. Ar fi bine să-l ai deja cumpărat pentru a-i ști dimensiunile. Dacă te gândești că vrei să-ți impresionezi consoarta sau prietenii cu priceperea ta, poți adăuga ranforsări metalice, cabluri metalice de susținere sau finisa lemnul. La unele magazine de bricolaj găsești și lemnul gata tratat pentru utilizare outdoor, ceea ce reduce la un singur drum aprovizionarea.

Nu sunt singurul care asteaptă soarele – Herecomesthesun

Internetul ăsta e mare, oferă toate informațiile necesare, poate ai nevoie doar de un imbold să te pornești la lucru. Nu fabricăm suporturi, nici nu intenționăm, însă sperăm să fie ceva cu care orice bărbat merită sa-și încerce norocul la meșterit, fie că-i place ideea, fie că e zgărcit să plătească ( ca și mine), fie vrea să se mândrească cu realizarea.

La prima căutare online de ”suport hamac” pe Emag găsesc cu 400 si cu 700 și ceva de lei variante din oțel. Nu zic nu, e bună opțiunea, e gata finisat, boierie, dai click-uri, vine curierul, 10 min montaj și ești rezolvat. Ori cash ramburs, ori cu cardul, te scapi de banii ăștia.

suport pentru hamac
model 3D

Partea Practică – Suport pentru Hamac

Pe de altă parte fac calculul așa :

  • 700 lei, mc de grindă de brad de 10×10 cm
  • asta duce la 100 ml de grindă/mc
  • la un suport pentru hamac ai nevoie de maxim 10 ml de grindă, depinde de design – deci 70 de lei
  • o bara filetata de 12 e maxim 15 lei, 30 de lei cu tot cu piulițe și șaibe.
  • burghiu de 12 – 10 lei, cârlige cu prindere prin înfiletare – maxim 10 lei
  • un flex ( polizor unghiular), mașină de găurit, chei fixe, are tot omul pe acasă.

Mie îmi rezultă 120 de lei, plus fotoghinul ( combustibil) pentru mașină tot ce te costă să ai materialele respective. Dacă cauți online, ca și mine, imagini cu acest suport pentru hamac, vei găsi fără să-ți bați capul o mulțime de soluții, eu prezint aici doar câteva, de exemplu.

Tadaaaaam …. mare meșter, soție admirativă, prieteni invidioși, mândrie mare pentru realizare, motiv de sărbătorit cu mici și grătar. La grătar poți folosi deșeurile rezultate să aprinzi cărbunii. Bașca unde mai pui că nu dai banii pe ceva fabricat world wide, să susții economiile statelor în curs de dezvoltare și cumperi produse autohtone.

Când e gata, după o zi două, merită să folosești un șlefuitor cu bandă sau vibrații, indiferent de care poți împrumuta de la un cunoscut. Finisezi toate fețele grinzilor și dai un baiț, plus 2-3 staturi de lac. Te ține suficient de mult, câteva sezoane, la fel de bine ca și cel de metal. Dacă din varii motive te saturi de el, și-l pui pe jar, nu-ți pare rău că ai dat mult pe el. Sau construiești altul, mai elaborat și mai atent la detalii.

Imagini cu suport pentru hamac

suport pentru hamac
mega-simplu
suport pentru hamac
suport portabil
suport pentru hamac
varianta ranforsata
suport pentru hamac
model elegant de interior
suport pentru hamac
extrem de simplu, cu scandura
suport pentru hamac
detaliu imbinare

Anterior am mai scris despre hamace de firma – Balansoar din lemn combinat cu hamac, marca Georg Bechter ori despre sentimentul de a-l folosi –Deliciile verii: O carte buna si un hamac