Studio de 40 mp amenajat de designeri din Moscova

studio 40 mp zona de living

Denumirea de studio nu este una folosită prea des pe spațiile mioritice, dar servește pentru a numi o garsonieră cu spatiu deschis și fără multe opțiuni de amenajare. Eu așa aș fi crezut înainte să îi descopăr pe cei de la INT2 Architecture care mi s-au lipit de suflet ca timbrul de scrisoare. Mă declar fanul lor pe veci și le fac reclamă gratuită pentru că tot ceea ce au prezentat la ei pe site este exact pe gustul meu în ceea ce privește spațiul interior.

studio 40 mp
zona de living

Acest studio are stabilite cerințele din partea proprietarilor să conțină o împărțire rațională pe zone funcționale cu următoarele destinații:

  • dormitor și zone de acces
  • sufragerie
  • zonă de luat masa
  • bucătărie
  • zonă de bar pe balcon
  • baie cu intrare de pe hol
  • debara pentru haine
  • cameră tehnică cu funcțiune de spălătorie și lucrul cu rufele.

Totul în 40 de mp ! Eu am locuit cel mai mult timp în toată viața mea de până acum într-un apartament de 45 de mp, amenajat în totalitate după gusturile și puterile mele financiare, și cred că era relativ ok. Am stat acolo 12 ani minunați, majoritatea de burlăcie și omică parte cu familia. Acum avem mai mult spațiu și totuși uneori îmi amintesc cu drag de prima mea casă în care și ultimul fir de praf era acolo, pentru că eu nu l-am șters. Știam fiecare obiect cum și de ce a ajuns acolo, locul holtzsurubelor în pereți, instalațiile sanitare sau perdelele cum sunt montate. Orice obiect din acea casă l-am adus și pus eu singur la locul ei.

Comparativ, studioul imaginat de ruși e mai mic, dar parcă e mai încăpător. Sigur, ei au avut la dispoziție un spațiu necompartimentat standard, fără pereți de rezistență sau limitări financiare pentru a-l amenaja. Descrierea lor este că este destinat unei familii tinere pentru a-l folosi câțiva ani, înainte de suplimenta numărul membrilor.

Mobila folosită este cu specificații de consum de spațiu minime, în culori vii, deschise, luminoase și de extrem de mult bun gust. Designul este în totalitate scandinav, foarte practic și simplu. Lemnul predomină în culori cât mai naturale și conferă căldură unui spațiu ce poartă clar denumirea de ACASĂ. Fiecare zonă este foarte bine gândită din punct de vedere a accesului și chiar și atunci când privești în camera tehnică care este extrem de îngustă, tot nu suferi de claustrofobie.

Îmi vine să cred că după o vreme de folosire a apartamentului trebuie să te uiți pe planurile inițiale și să re-ordonezi totul cum era înainte, atunci când ai venit cu cei de la firma de design și ai preluat proiectul imaginat de ei ”la cheie”.

Inainte am prezentat în articolul –Viata-ntr-o cutie de pantofi – design rusesc de garsonieră– o amenajare mai serioasă, dar aici în studio, parcă e melodia lui Smiley – Oarecare, cea care te învelesește instant. De aceea am scris întreg articolul în culori vesele pentru că așa mă simt și eu, acum.

Studio 40 mp -INT2 Architecture

studio 40 mp
zona de birou
studio 40 mp
baia si camera tehnica
studio 40 mp
amenajarea balconului
studio 40 mp
diferite unghiuri din zona principala
studio 40 mp
zona de dining
studio 40 mp
dormitorul

Cu drag de bun gust.

studio 40 mp
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Foarte faine sfaturiile, sper sa la pun in practica vara aceasta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.