Stilul rustic, farmecul lemnului masiv

rustic

Farmecul lemnului masiv poate impresiona și cu aspecte finisate grosier, folosind scule așchietoare, mai mult decât șlefuire fină. Borduri organice, neîndreptate, suprafețe de lemn cu aspect natural, cu defecte naturale, cu imperfecțiuni de tipul nodurilor sau a crăpăturilor, sunt parte din stilul rustic. Mi-am dorit întotdeauna să diferențiez stilul rustic de aspectul neîngrijit al lemnului găsit în cabana pădurarului, în foișoarele de vânătoare.

Stilul rustic sugereaza un stil de viata simplu, dupa care multi dintre noi tanjesc, si desi nu pare, merge surprinzator de bine si cu alte stiluri, chiar si cu cele moderne. Pentru  mine, acest stil, ocupă in clasamentul propriu locul 3, primul fiind vintage, iar al doilea cel victorian. Am o afinitate aparte și consider că stilul rustic este incredibil si are un farmec estetic deosebit.

 

farmecul lemnului masiv - spațiu de dining organic
farmecul lemnului masiv – spațiu de dining organic

Daca si voi aveti o dorinta arzatoare de a aborda acest stil  in casele voastre, exista patru elemente care reprezinta estetica de baza a acestui stil, si care urmate…aduc orcarei case: fie apartament, fie casa,o unicitate aparte.

Mesele rustice din lemn masiv si scaunele arata surprinzator de fabulos in bucatarii elegante, moderne…incalzesc atmosfera si imbogatesc spiritual casa.
Accesoriile ruginite sau industriale inspira stilul rustic, adauga un plus de „ viata de la ferma”. Suspendati lumini industriale, sau lasati robinete putin mai ruginite ( daca nu cele din casa, macar cele din gradina).

Paleta de culori de ar trebui sa fie una pamantie.  Culori ca si :  alb murdar, maro, bej, ciocolatiu sunt culori care merg cu stilul traditional rustic.

Elementele de arta din casa lumineza orice stil, dar aici este recomandat sa folositi tablori cu peisaje romanesti, cu animale domestice, cu gospodarii etc. Iarasi, florile salbatice aduc elementul de vis pentru orice casa rustica.

farmecul lemnului masiv - bucatarie vintage rustică
farmecul lemnului masiv – bucatarie vintage rustică
farmecul lemnului masiv - spațiu de dining
farmecul lemnului masiv – spațiu de dining

Explore:)

Catalog de mobila din lemn masiv pentru stilul rustic – industrial.

masa rustica
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

5 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    mai gatesc femeile

  2. #2 Comentariu nou

    Felicitari Catalin!!! Oranjerie se mandreste cu lucrarile tale!!!
    (Inelele realizate de catre Catalin pot fi achizitionate si in Oranjerie, handmade gallery, str. Vasile Goldis nr1, Cluj)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.