Sleeping box – reinterpretare personală a acestui concept de dormit

sleeping box

sleeping boxDacă cauți în engleză termenul de Sleeping box, rezultatul va fi de regulă din lemn și va reprezenta o soluție pentru dormit cu buget redus, adresată celor puțin mofturoși. Companiile au îmbrățișat ideea și oferă Sleeping box pentru Office, o idee năstrușnică, dar apreciată. În aeroporturi se văd astfel de soluții – Hoteluri capsulă – care preț de câteva ceasuri te izolează de agitația și vacarmul unui spațiu suprapopulat. Cred că pentru George Clooney – Ryan din ”Up in the Air” ar fi perfect funcțional acest concept.

Ideea mea pentru acest articol este bazata pe cele două seturi de imagini de mai jos, întâlnite din greșeală în online și care mi-au aprins un beculeț. Azi familiile au câte un copil, maxim 2. Dacă să zicem te bucuri de 3 sau mai mulți copii … ești nevoit să cauți soluții și să ajustezi întregul set-up al spațiului de locuit, de dining, de joaca … de depozitare. Când vârstele lor sunt relativ apropiate ideea de sleeping box mi-a surâs ca soluție pentru o cameră de dormit mai compactă, amenajată în stilul din imagini.

sleeping box

sleeping box

Alegerea lemnului pentru aceste sleeping box este naturală și firească, nu poți înlocui lemnul cu nimic altceva mai familiar ființei umane, mai cald, care să fie atât de aproape într-un spațiu de volum mic și totuși să nu creeze senzația de claustrofobie. Iluminarea încăperii și a fiecărei cutii de dormit în parte este al doilea ingredient ce rezolvă problema spațiului mic și fără de care cred că nu ar vrea nimeni să se încumete să doarmă în acest fel. Cred că din imagini nu se vede prea bine, dar mi-aș mai pune problema ventilației spațiului, care trebuie făcută cu ajutorul unui specialist, discret și eficient. Dacă 4 suflete respiră într-o cameră, pe timpul unei nopți de vară sau de iarnă, nivelul de oxigen de care dispun nu este permis să scadă sub un nivel de confort.

sleeping box

sleeping box

Pe viitor cred că la o astfel de soluție aș muta spațiul de joacă al copiilor în altă încăpere și aș mobila astfel camera de dormit. Fără dulapuri, fără obiecte de mobilier suplimentare, ci doar un loc intim unde visele să învăluie suflețelele celor mici într-o armonie perfectă. Legăturile dintre frați ar avea timp să se sudeze, respectul unul față de celălalt s-ar extinde și în afara familiei … eu percep multe avantaje.

Cu drag, de gânduri inspirate și familii fericite. Ca a mea!

sleeping box
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.