Sistemul rotativ Lazy Susan sau Mary pentru mesele rotunde

sistemul rotativ de la Berrydesign

Dacă ați fost la vreun restaurant asiatic cu siguranță ați întâlnit sistemul rotativ ca echipare standard a mesei. În primul rând mesele lor sunt rotunde, eu am luat masa de mai multe ori în cadru oficial în timpul călătoriilor din China și de fiecare dată am rămas impresionat de modul de servire. Unu la mână, chinezii nu sunt sofisticați, se mănâncă de dragul bucatelor, de dragul servirii mesei în comun. În mod tradițional european, când ai o masă de afaceri, fiecare cu blidul lui, felul lui de mâncare, cumva este o separație clară. La asiatici, toate felurile de mâncare sunt la comun, oamenii se servesc din tot și toate iar dacă gazda dorește să te îmbie cu ceva, ia cu propriile bețișoare bucățica pe care o oferă și ți-o întinde. E cumva ciudat, dar e și onorant.

Foarte important de reținut, dacă ajungeți în compania unor asiatici, NU RIDICAȚI PAHARUL, chinezii nu închină cu paharele pe sus, ci PE JOS, la rasul mesei, se apleacă, e un semn de respect să ciocnești cât mai jos, cu modestie, aproape intim. Daca vă întinde ceva, luat cu mâna, din respect, vi se va oferi cu două mâini și trebuie să primiți la fel, cu ambele mâini. Eticheta este foarte studiată, urmărită și apreciată.

Pe toate mesele lor se află un sistem central rotativ, Lazy Mary sau Susan, ca și concept european sau american, pentru servirea mesei și posibiliatea de a împărți între toți comesenii. Evident că și felurile de mâncare trebuie preparate si prezentate corespunzător pentru ca fiecare să se poată servi din toate preparatele. Sistemul rotativ face ca platourile să poată fi rotite si să se miște radial până în dreptul fiecărui comesean.

Așa :

masa rotunda din stejar cu sistemul rotativ
model Amish Marshfield de masa cu suport rotund central
masa rotunda din stejar cu stemul rotativ
Sedona Rustic Oak – masa rotunda cu suport rotativ central
sistemul rotativ din lemn
suporturi personalizate pentru servit masa

Am gașit o amenajare foarte veselă și colorată, care include sistemul rotativ, pe care nu mă pot abține să nu v-o prezint, le aparține celor de la Berrydesign.  Le-am cerut acordul pentru a folosi imaginile lor, sunt minunate.

Sistemul rotativ Berrydesign din UK

sistemul rotativ de la Berrydesign

sistemul rotativ de la Berrydesign

sistemul rotativ de la Berrydesign

sistemul rotativ de la Berrydesign

sistemul rotativ de la Berrydesign

Cu drag, de modă veche și nouă.

sistemul rotativ de la Berrydesign
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Test

 2. #2 Comentariu nou

  Imi place.

 3. #3 Comentariu nou

  Un astfel de blat rotativ, cu diametrul de cca 40 cm, am vazut la IKEA si costa cca. 29 lei. Poate fi folosit asa cum este sau marit prin schimbarea blatului, utilizand acelasi rulment. Nu am vazut astfel de blaturi in alte magazine. Fac aceasta precizare pentru a nu se intelege ca vreau sa fac reclama magazinului IKEA.

 4. Waw! Ce de lucruri frumoase….Astea sunt lucruri care tin o viata!!

 5. #7 Comentariu nou

  Cit costa o masa pentru 12 pers cu blat rotativ ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.