Set de lemn pentru construit castel de jucarie

jucarii de lemn

Adriana imi spunea zilele astea ca regreta vremurile cand imaginatia copiilor completa jucariilor toate atributele pe care nu le aveau. Adica o papusa Barbie superaccesorizata nu va lasa loc de nimic in plus, are de toate, par, haine, trusa de machiaj, ochi care se misca … totul. Expresia Adrianei a fost ca imaginatia trebuie exersata astfel incat chiar si  lingura de lemn, sa poata purta o rochie , sa ii puna copilul ochi desenati cu pixul si maini din creioane. Jucarii vor trebui intotdeauna, locuri de joaca pentru copii la fel.

jucarii din lemn

Sa nu credeti ca am dat in mintea copiilor si acum voi avea ceva impotriva jucariilor moderne. Sunt frumoase, insa prea tehnologizate. Copii cred ca ar trebui sa imagineze, sa inventeze sa conceapa mai multe feluri de folosire a aceluiasi obiect. Lumea lor e una nedefinita, curiozitatea ii caracterizeaza iar ingeniozitatea nu are margini. Pentru cei ce aveti copii, mergeti la frigider si mai consultati odata ultimele desene ale odraslelor si cereti explicatii pentru ca ati uitat deja legenda care explica de ce cele doua linii si cercul din desen il reprezinta pe tata lucrand la masina.

jucarii de lemn

Cand am vazut prima data setul de mai jos am zambit cu drag la amintirea cow-boy-ilor si indienilor calare de acum 30 de ani, la care le vopseam pantalonii si caii cu SIGMARON. Va mai amintiti?

jucarii de lemn

In castelul, fortul, cetatea de mai jos, mai mare sau mai mica si-ar fi gasit locul mai bine decat intre improvizatiile de iarba, bucati de lemn si bolovani pe care le foloseam cand eram copil. Sau nu? Ma indoiesc daca nu contrazic ideea de mai sus, de a simplifica dotarea si de a lasa imaginatia sa foloseasca din jurul copiilor ceea ce gasesc la indemana. Nah, nu vreau sa ajung ca parintii nostri, care spun ca pe vremea lor nu au avut calculator. Pai da nici nu exista. Nu vreau sa ajungem sa zburam pe luna si sa am pretentia ca copii sa se joace cu pietre si smocuri de iarba. Nu cresc nici unde pe Nava Enterprise din Star-Trek.

jucarii de lemn

jucarii de lemn

 

jucarii de lemn
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →