Russian Style – definit prin opulență, lux și calitate

Russian Style

N-a zis nimic deocamdată Călin despre Campionatul Mondian de Fotbal din Rusia, și atunci, m-am gândit să-l onorez eu printr-un articol despre Russian Style, cel care privește designul interior. Poate ar trebui să îi spun design interior rusesc, dar mi se pare că sună mai melodios așa. Să nu începeți să ne bănuiți acum de propagandă rusească, nu avem de gând să virăm spre est.

Russian Style
Traditional Russian Style

Stilul tradițional rusesc poate fi intuit privind imaginea de mai sus. A fost definit ca fiind unul dintre cele mai elegante, extravagante și opulente stiluri de desing interior. Cu toate că nouă, probabil, ni se va părea exagerat, vă pot spune că nobilimea din Rusia cheltuia sume mari pentru amenajarea locuințelor lor, iar noii îmbogățiți ai vremurilor noastre, procedează în același fel.

Cert este că aleg mereu obiecte de calitate. Și îi găsesc pe acei oameni care le pot livra lucruri de valoare, chiar dacă nouă ni se pare o aglomerare de nuanțe, obiecte și texturi.

S-ar putea să-ți placă și: Masa extrem de eleganta cu blat din malachit

Predomină culorile vii, începând cu auriul, nuanțele calde de maro, verde și vișiniul. Materialele folosite erau catifeaua sau mătasea, iar podelele erau acoperite cu covoare mari. Nelipsite sunt draperiile și perdelele, iar scaunele și canapelele erau neapărat însoțite de perne. Mobilierul trebuia să fie din lemn, lucrat manual. În centrul unei camere domnea maiestuos candelabru, știți voi, din acela mare, pe lângă care treci cu frică să nu cadă pe tine, de-l vedem doar în bisericile mari.

Așa era mai demult. Fiind un stil atât de încărcat, rareori îl întâlneai altundeva decât în Rusia. Sigur, noul trend e puțin mai temperat, folosește aceleași elemente, însă îmbinate și asortate mult mai diferit… Oricum, eu mă întreb ce au gândit echipele din Africa sau America dacă au avut norocul să doarmă într-un hotel vechi.

Hai, poate v-am făcut chef de o ieșire la meci și la o bere! 🙂

Russian Style Russian Style Russian Style

Russian Style
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.