Raft metalic cu polite de lemn masiv refolosit

raft metalic cu polite de lemn detaliu raft metalic

Acum ceva vreme primesc un email de la o doamnă din Paris care-și dorea o biblioteca minimalista, sub forma unui raft metalic cu polite de lemn pentru un hol lung și îngust. N-am avut la acel moment nici o variantă de răspuns, dar astăzi, revin cu bucurie să prezint exact ceea ce doamna a cerut, acum se poate comanda așa ceva.

raft metalic cu polite de lemn
raft de carti cu lemn recuperat

Sistemul metalic este rigid și suplu, nu ocupa mult spațiu și se poate monta relativ repede. Polițele sunt din lemn masiv de stejar, refolosit sau recuperat, periate și cu finisaj mat pentru a scoate în evidență fibra lemnului. Nu se poate numi chiar mobilă, dar curentul rustic industrial de care am pomenit în mai multe rânduri are cu siguranță un loc rezervat pentru această piesă de mobilă. Cele două scărițe laterale sunt rigidizate prin diagonalele din partea din spate, modulele de 40 cm adâncime sunt generoase dar și ergonomice, iar pe înălțimea de 204 cm și lățimea de 90 de cm am calculat că-și pot afla locul cel puțin 120 de cărți în format mediu. Adică colecția lui Jules Verne multiplicată de 3 ori.

raft metalic cu polite de lemn
vedere laterala raft metalic cu polite de lemn

 

 

 

 

 

 

 

Cel mai bun efect s-ar obține prin multiplicarea acestui sistem de cel puțin 4-5 ori, dacă spațiu permite și atunci ne-am putea referi la biblioteca personală, cu un minim de 500 de volume ca și la ceva reprezentativ. Nu știu cât se mai cumpără carte, eu personal stau pe undeva pe la o medie de 4-5 volume anual, însă nimic nu se compară cu senzația contemplării unui șir de serii pe care le-ai citit.

raft metalic cu polite de lemn
Raft de biblioteca
raft metalic cu polite de lemn
detaliu raft metalic
raft metalic cu polite de lemn
detaliu polita

Vă doresc ca noul an să vă aducă tihnă și vreme de citit, iarna/vara, oricând, detașarea câștigată de abandonarea minții în interiorul filelor tipărite este incontestabil de profundă. Pentru cei ce și-l doresc, îi aștept să-mi scrie pe adresa Calin Pop – email.

Biblioteca Roma, prezentată anterior, se pretează cel mai bine pentru mobilarea unei încăperi, dar în funcție de tematica aleasă se pot completa foarte bine, fiind ambele realizate din stejar masiv. Roma este mai elegantă, impune respect și prestanță, acest raft este ideal ca trecere între mai multe stiluri de amenajari.

Cu drag, de vreme tihnită !

raft metalic cu polite de lemn
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Buna seara. Întâmplător, căutând soluții ieftine pentru a face o bibliotecă solidă, am descoperit articolul dvs. Foarte originala ideea, dar nu știu unde pot găsi astfel de scări. Lemnul se găsește sub diverse dimensiuni și calități dar metalul pentru raft… Rugămintea mea este să-mi dați o sugestie de unde pot achiziționa astfel de scarițe metalice. Mulțumesc, Ștefan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.