Stiati ca podeaua pe care calcam in fiecare dimineata, ne afecteaza inconstient ziua? Ganditi-va doar daca podeaua este aspra, rece, inconfortabila…cu ce „buna dispozitie” ne vom mai incepe ziua? Dar daca este placuta la atingere, calda, primitoare…ei… parca altfel ne simtim, nu-i asa? De aceea podelele semnifica o parte foarte importanta a casei noastre.

Intr-o perioada in care modernismul a adus odata cu el o multitudine de materiale artificiale si modele prefabricate, podelele din lemn masiv fac conexiunea cu o lume naturala, salbatica si revigoranta. Prezenta lemnului masiv adauga o dimensiune vizuala fabuloasa in orice spatiu atat interior cat si exterior.

Podelele din lemn si-au castigat popularitatea in minunatele palate franceze in secolele XVII – XVIII, pe vremea aceea ele impodobeau casele persoanelor instarite. Daca ne uitam in trecut in evul mediu, podelele din stejar masiv devenisera o emblema indispensabila a palatelor si castelelor.

Puritatea ecologica,senzatia unica de confort si caldura pe care dusumelele din lemn masiv le ofera, fac acest „element” un clasic si modern al casei noastre.

parchet lemn masiv

podele stejar

lemn masiv de stejar

podele din stejar lungi

podele lemn masiv