Mobilier rustic fabricat la Baia Mare

mobilier rustic

Am sa imi fac mea culpa pentru intarzierea de aproape un an pentru a publica acest articol pentru Adi Borza și mobilier rustic fabricat la o aruncătură de bâț de mine. Am primit cereri de acest gen, pentru diverse aplicații care sunt în afara domeniului nostru de activitate, cum ar fi locuri de joacă pentru copii, banci si mese rustice, leagane sau mobilier rustic de interior.

mobilier rustic

Accentul rustic poate fi unul extrem, însă aici nu ne referim la apartenența la un stil anume ce nu poate fi ușor înțeles ci la utilizarea unor elemente naturale, relativ puțin prelucrate pentru a confecționa mobilier sau obiecte utile. Aproape artă, confecționarea de mobilier rustic din elemente de copaci sau pomi, evident din lemn cu o formă primară neschimbată, așa cum a lăsat-o artisul Natura, este o îndeletnicire care necesită pricepere. Tâmplăria este relativ simplă, dar viziunea în perspectiva a ceea ce poate o bucată de lemn să devină este cheia alegerilor inspirate.

Forest Art este numele sub care puteți găsi site-ul celor care fac toate produsele din imaginile de mai jos. Pentru amenajarea spațiilor exterioare sau pentru cabane rustice ori cadouri inedite sunt alegeri foarte potrivite care au în primul rând atribute de unicitate. Site-ul lor este doar în engleză, din păcate, pentru că se pare că din UK sunt cele mai multe comenzi pe care le onorează și e necesar ca cei de acolo să primească informațiile în engleză. Poate că dacă vor primi mai multe comenzi din România de mobilier rustic, s-ar apuca de treabă și să completeze și cu descrierea în limba română a produselor lor. Au și pagină de Facebook.

Am să vă povestesc și o întâmplare simpatică, din folclorul maramureșean despre Vida Gheza. Poate ați auzit și cunoașteți lucrările de sculptură realizate de artistul de origine maghiară, însă circulă incluzând numele lui și o vorbă care spune despre un om pierdut, aflat într-o situație fără ieșire că este ” pe nicări’ ca Vida Gheza”. Sculptorul cutreiera păduri însoțit de un sătean care să-l ajute la transport, cu o căruță și căuta lemn sub forme naturale care să se potrivească cu viziunea sculpturii pe care intenționa să o realizeze. A ales niște bușteni anume din pădure și i-a cerut țăranului să îi ducă cu căruța acasă, plătindu-i sau promițându-i o sumă considerabilă. Artistul a plecat și omul și-a văzut de treabă, a încărcat lemnul în căruță și l-a dus acasă la marele sculptor. L-a descărcat și dintr-un imbold interior s-a gândit că pentru suma primită ar fi bine și să ofere un serviciu suplimentar celui care l-a tocmit pentru treabă, drept urmare a procedat la tăierea tuturor buștenilor pentru lemn de foc. Omul s-a gândit că îi va face o surpriză extrem de plăcută sculptorului prin prestația suplimentară. Când a ajuns acasă și a văzut tot lemnul spart și stivuit pentru lemne de foc, Vida Gheza și-a pus mîinile în cap și a exclamat – Acum îs pe nicări’ ! În traducere – nu mai am nici o scăpare din această situație, nu pot face nimic pentru a aduce lemnul la forma inițială, potrivită pentru sculptură.

Mobilier rustic de interior

mobilier rustic

mobilier rustic

mobilier rustic

mobilier rustic

mobilier rustic

mobilier rustic

mobilier rustic

Mobilier rustic de exterior

mobilier rustic

mobilier rustic

mobilier rustic

mobilier rustic

mobilier rustic

mobilier rustic

mobilier rustic

mobilier rustic

mobilier rustic

mobilier rustic

Diverse obiecte din lemn natur

mobilier rustic

mobilier rustic

mobilier rustic

mobilier rustic

mobilier rustic

Cu drag, de mâini iscusite.

 

mobilier rustic
23 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.