Mobila de baie din iroko – finisaj alb Costi și Dragos – București

mobila de baie din lemn masiv de iroko

Totul începe cu o schiță de mână, mai ales pentru mobila de baie, când urmărești să maximizezi utilitatea într-un volum cât mai redus. Când și tâmplarii sunt încântați de ceea ce trebuie să rezulte la final, iese o treabă de excepție.

S-a pornit așa, după schița de mână livrată de o doamnă, Dragoș a afirmat chiar că din partea unei femei te aștepți la indicații mai precise decât de la un bărbat.

Pentru că întotdeauna Dragoș face și proiectul cu cote exacte în SketchUp, înainte de producție, clienta a aprobat desenul din dreapta de mai sus. Materialul ales a fost lemn masiv de iroko, o esență care nu reacționează așa ca și stejarul la umiditate, cum e și firesc pentru o mobila de baie.

Partea la care orice tâmplar ar strâmba din nas, însă e nevoit să respecte cerința este acoperirea lemnului masiv cu vopsea de fond, cum e cazul aici, cu alb. Am înțeles din poveste că Dragoș a căutat tot felul de portițe ca să lase la vedere fibra de masiv, ca tușă de design.

Sunt 2 corpuri la această mobila de baie, un dulap cu 2 uși în partea superioară, poliță liberă și coș de rufe în partea de jos. Al doilea corp este mai mic, o mască și suport de lavoar cu două uși culisante, un sertar și un mic scaun pentru copii, ca să le servească stabil la reducerea diferenței de înălțime.

Băieții de la București fac totul din masiv și s-au specializat în îmbinări coadă de rândunică. Sunt de efect, mai ales când apare contrastul între fibra de lemn și partea cu finisaj alb.

În general mobila de baie trebuie croită după cerințele spațiului, în concordanță cu utilitatea vizată de beneficiar. Este un segment de nișă care nu merge standardizat, sunt atâtea colțuri, țevi, robinete, dimensiuni diferite de lavoare sau căzi de baie, elemente decorative … care trebuie avute în vedere, încât e nevoie de meșteri buni și proiecte unicate.

Demult, cred că sunt 10 ani, aveam o discuție cum că într-o baie bagi lejer 10.000 de lei, azi pare hilară această valoare, limita e doar cerul, și decizia alegerilor ține doar de gusturi și portofel.

Spor s-aveți, în tot ce faceți.

A … pe cei doi colegi ai mei îi găsiți ușor pe FB – iPlan Furniture sau la telefon – Dragoș

mobila de baie - sertar
15 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.