Mini-gradini de poveste la început de primavara – DIY

mini-gradina

În sfârșit se apropie sezonul grădinăritului iar toți cei care locuiesc la casă au cu siguranță, mini-grădini. Ne putem bucura de primele zile ale primăverii și asta m-a determinat să încep sa mă gândesc cum o sa îmi amenajez grădina mica din fata casei. Anul acesta vreau sa creez ceva deosebit, care sa atragă atenția trecătorilor ce privesc in curtea noastră. Sa fie colorata, creativa dar tot odată simplă. Apoi am să mă ocup de o grădina bio, m-am inspirat de pe Platferma.

Noi le numim mini-grădini însă la englezi se folosește termenul ,,fairy garden”, un nume care reprezintă mai frumos esența stilului. Mini-gradina este practic schița grădinii tale realizate in miniatura, un element decorativ care sta la baza unui copac, așezat in butoaie din lemn ori ghivece, dar merge la fel de bine si pentru interior. Copii adora aceste grădini magice deoarece le oferă o lume mică numai a lor si a creaturilor micuțe imaginare sau personificate de figurine. O poveste frumoasă ne spune ca zânele aduc noroc, însă nu e ușor să le prinzi sau să te întâlnești cu ele. De obicei ele se ascund în adâncul pădurilor si au rochițe făcute din flori. Cu aceste mini-grădini adorabile le putem crea o noua casă și ca mulțumire ele ne împlinesc visurile.

Mini-grădini

Le putem realiza din materiale naturale: pietre, mușchi, plante grase sau suculente, bețișoare sau bucăți de lemn pentru construirea căsuței și așa mai departe. De fapt pentru a crea ceva cu adevărat unic trebuie sa iți folosești imaginația si creativitatea. Cel mai mult îmi plac acele mini-grădini care stau la baza copacilor. Îmi pot imagina un trunchi bătrân și uscat cu rădăcini groase, elementul nostru perfect pentru realizarea acestui mini-miracol. Utilizarea ușilor, a geamurilor mici si colorate ii oferă viață copacului și parca trăiește din nou.

Îți recomand acest proiect de bricolaj pentru ca si tu sa iți transformi grădina într-o poveste cu zâne si spiriduși. Fiecare  avem nevoie sa credem in magie, alături de cei mici, pentru a ne îndeplini visurile.

mini-gradina
mini-gradini
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.