Masa Spider rotundă am prezentat-o anterior în articolul –Masă rotundă cu picioare ”spider”– și am recomandat-o întotdeauna mai ales în aplicații HORECA, pentru simplitatea construcției, dublată de costurile relativ mici ale mesei din lemn masiv de stejar. Blatul are grosimea de 2,8 cm și e ranforsat pe dos cu elemente metalice pentru a preveni deformările, plus șanțuri de detensionare.

mobila din lemn masiv
masa Rotunda model Spider
mobila din lemn masiv
La Brasserie Herastrau

Recent, înainte de sărbători am livrat 2 bucăți, cu diametru de 160 cm pentru La Brasserie din Herăstrău, București. Poate celor care se vor interesa de aceste modele de masă rotundă să le indic să meargă acolo să le vadă, cei care le-au comandat au fost foarte hotărâți și au știut că doresc stejar tocmai pentru rezistența sporită. Cred că în aranjamentul sălii trebuie ridicată fața de masă pentru a vedea lemnul de sub, în general HORECA prezintă mobilierul în aranjamente care lasă puțin sau deloc lemnul vizibil. Am surprins înainte și după ambalare mesele și am făcut câteva fotografii cu telefonul mobil, care nu sunt prea reușite dar sper să fie sugestive pentru cum arată mesele și mai ales cum arată înainte de expediere.

mobila din lemn masiv
masa Rotunda model Spider ambalata

Montajul tuturor meselor pe care le producem este foarte simplu, chiar și la cele extensibile. Mobila din lemn masiv se produce de regulă dintr-o bucată, iar la mese doar picioarele sunt demontabile, pentru a minimiza și ușura partea de transport. La mesele rotunde Spider și la mesele Britain, piciorul central se ambalează separat de blat, iar la montaj trebuie fixate cu o cheie inbus doar șuruburile ce se prind în piulițele îngropate în blatul mesei. În pachetul de feronerie care însoțește masa includem atât șuruburile cât și cheia. Sunt întrebat deseori dacă asigurăm și montajul, și trebuie să precizez că devreme ce expedierea se face prin curier nu e nevoie de prezența unui specialist, prinderea șuruburilor ia cel mult 10 minute oricărui om care nu are două mâini stângi, dar chiar și așa se extinde la 15 min.

Trai bun, cu drag din Maramureș !