Masa Farmer din stejar finisata culoare English Antik

masa Farmer

Modelul Farmer este o masă din stejar masiv cu reverberații profunde în accepțiunea universală a unui model de masă tradițional. Am văzut cu toții acest tip constructiv de masă de multe ori. Amenajările care includ masa Farmer din stejar sau orice derivație de design pornită de la această idee au un impact de familiaritate de netăgăduit. Când am scris despre magazinul de mobilă danez am publicat imagini din magazin unde se vede o masa tip Farmer prezentată într-o poziție centrală.

Comanda din București pentru masa Farmer din stejar prezentată în aceste imagini a fost însoțită de specificația de culoare English Antik, surprinzătoare pentru mine.

masa Farmer

Dacă accesați linkul –Masa model Farmer realizata din brad si stejar– veți vedea masa Farmer din stejar prezentată anterior în finisaje de culoarea mierii, natur, care pun în evidență fibra lemnului de stejar masiv. Culorile deschise te duc cu gândul la o masă fabricată tradițional, de un atelier individual, doar că acum se remarcă o calitate mai ridicată a detaliilor de execuție. English Antik pe de altă parte este un finisaj pretențios, care duce gândul spre un birou mai degrabă sau către bibliotecă –Corpuri de biblioteca – model Roma.

Am avut rețineri până am văzut rezultatul înainte de expediere și am renunțat la ele odată cu aprecierea finală. Cu condiția ca aranjamentul în care se încadrează această masă să fie unul sofisticat, elaborat și distins sunt de părere că alegerea culorii și a modelului dau o senzație de clasic foarte reușită. Partea de picioare ale acestei mese este foarte suplă, din elemente subțiri, iar rigiditatea excelentă datorită sistemului constructiv cu contrafișe. Întărirea structurii prin elementele oblice permite utilizarea unor piese suple din stejar, ceea ce nu încarcă aspectul general. Dacă faceți comparație cu masa construită din brad veți remarca diferențe mari de gabarit impuse de rezistența diferită a celor două tipuri de lemn.

Întreaga structură se ansamblează folosind șuruburi inbus cu cap îngropat și necesită atenție deosebită, pentru că toate elementele sunt unicate și au doar o singură poziție. Elementul decorativ din exteriorul piciorului situat în poziția din mijlocul înălțimii acestuia era inițial elementul de blocare a legăturii dintre picioare. Acum este construit cu scop decorativ dar după montaj cu greu ar putea cineva remarca acest detaliu. Acest tip de masă se poate construi la lungimi ale blatului de 240 cm doar cu doua picioare, pentru că se asigură susținerea structurii în cadre întărite de legăturile oblice și legătura mediană.

masa Farmer din stejar

masa Farmer din stejar

Masa pătrată derivată din modelul de masa Farmer din stejar a fost la rândul ei o surpriză plăcută și cred că finisajul în două culori a dus la un rezultat inspirat, ușor de asortat cu mobilierul din amenajare. Poți alege ca și în cazul scaunului Dijon, un finisaj pentru partea de suport în culoare albă, neutră, iar pentru blat sau șezut, o culoare închisă de contrast. Masa din stejar model Farmer – blat patrat .

masa Farmer din stejar

masa Farmer din stejar

masa Farmer din stejar

Cu drag, de lemn de stejar și modă veche.

Update de seara pentru masa Farmer trimisa cu imagini primite de la proprietari. Imaginile au fost mici, cu rezolutie scazuta si le-am aranjat într-un colaj, dar așa cum am intuit amenajarea este clasica și arată foarte bine. Am primit imaginile la 6 ore după ce am publicat articolul.

Masa Farmer

masa Farmer

10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.