Masa Byron – blat suspendat pe o structură metalică suplă

vedere laterala Masa Byron

Masa Byron are numele unui celebru poet britanic, deși Byron ca nume este folosit mai generalist pentru a denumi copiii provenițe de la o căsuță sau cabana de fermă. Având în vedere blatul cu care este echipată masa Byron cred că asocierea cu ferma poate fi una fericită, mai degrabă decât cu nestatornicul Lord Byron.

masa Byron

Mă bucur să punctez ca atribut forte pentru această masă senzația de suspendare a blatului, similară cu cea obținută în cazul mesei Oak Glass. N-aș putea să mă declar un susținător fervent al sticlei combinată cu lemnul masiv, însă agreez în totalitate structurile cu tentă industrială sau cele stilizate din elemente subțiri. Metalul are o rezistență ridicată la dimensiuni scăzute, ceea ce îi permite micșorarea elementelor utilizate.

Ca particularitate distinctă, masa Byron are tot 4 picioare, la fel ca și o masă clasică, construită integral din lemn masiv de cer, însă poziția acestora nu este aproape de colțuri. Dispare astfel inconvenientul lipsei de comoditate pentru ocupanții apropiați de colțurile blatului. Piciorul de sticlă de la Masa Oak Glass, la un blat de 180×90 este acum, zilele acestea, un subiect dezbatut cu cei care au achiziționat recent o masă de la noi și care și-ar dori o așezare a scaunelor diferită decât permite spațiul dintre cele două picioare de sticlă. La blaturile mai mici distanța dintre picioare ajunge să fie de doar 130 de cm, ceea ce duce la păstrarea scaunelor în exteriorul perimetrului de blat.

Cred că în cazul de față, folosind sistemul de picioare de la Masa Byron, se poate regla acest aspect. Pentru acest model de masă nu sunt independente picioarele, ci două câte două amplasate pe o placă care se prinde standard sub blat, putând fi schimbate cu alt model.

vedere laterala Masa Byron

Spațiul cel mai reușit de sub blat este cel obținut în cazul mesei Cologne, unde pilonul central de suport al mesei oferă liber cea mai mare parte a volumului de sub blat. Totuși, rămân de părere că senzația de suspendare este foarte reușită pentru masa Byron, mai ales dacă amplasarea mesei se face cu vedere de prim impact pe bordura lungă.

Cu drag, de design reușit!

detaliu blat masa Byron
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.