Masa bucatarului în casa dumneavoastră

masa bucatarului

Masa bucatarului sau butcher table este strămoașa blatului de bucătărie, atât de util în pregătirea mâncării. Blatul e spațiul nostru de lucru, locul unde întindem ingredientele necesare preparării mâncării. Inițial, masa bucatarului a fost folosită în carmangerii sau în fabricile care tăiau animale, ajung încet, încet să fie parte integrantă a mobilei de bucătărie din zilele noastre. Uite cam așa arăta în China..

masa bucatarului

Sigur vă amintiți cum tăiau bunicile noastre câte o găină punând-o cu capul pe un butuc de lemn. Aveau și ele o masă, fără să-i spună așa.  În timp, s-a transformat într-o minunăție de mobilă, pe rotile chiar, fiind ușor de dus mai aproape de aragaz când te apuci de gătit.

masa bucatarului

I-am găsit și denumirea de insulă pentru că masa bucatarului e construită în așa fel încât să fie pusă în mijlocul unei încăperi, oferind posibilitatea de a-i fi utilizate toate părțile. Cu o astfel de masă, nu mai poate spune soțul că nu are loc în bucătărie să ajute la preparatul cinei. 🙂

Am un prieten care are acasă masa bucatarului, în prelungirea căreia a așezat masa de bucătărie cu scaunele, despărțind astfel spațiul unde se gătește, de sufragerie. Dacă vă place bricolajul, vă ofer și posibilitatea de a vă construi singuri masa și blatul de de-asupra. Am găsit un site tare drăguț cu sfaturi, poate vi se pare folositor.

Dacă aveți impresia că ideile sau articolele noastre se pretează mai mult caselor cu încăperi foarte mari, să știți că de săptămâna viitoare vom începe să vă oferim idei de decorat și pentru apartamentele cu camerele mai mici. Această masă a bucătarului poate fi folosită și pe post de masă de bucătărie după cum se vede bine din pozele de mai jos.

Sunt multe modele superbe, depinde care vă trage cu ochiul. Eu vă las să vă delectați cu imaginile.

Cu drag, pentru inspirația dumneavoastră!

masa bucatarului

masa bucatarului

8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.