Recent am livrat pe comandă, o dimensiune atipică de blat, 3×1,2 m pe structura modelului de masa Britain lunga. Piesa de mobilier a fost realizată la un nivel de calitate excepțional, iar proprietarul s-a declarat foarte încântat, urmând să mai colaborăm pentru alte piese de mobilă din lemn masiv.

masa Britain lunga
Masa din lemn masiv Britain 3×1.20

Partea simpatică a apărut când la livrare, pe care am ținut să o fac personal, la Oradea, intrând în discuție cu proprietarul, am aflat că modelul a fost ales prin compararea ofertei designerului, care a sugerat un model similar, dar nu identic, așa cum l-am descris în articolul Trestle Table, ce identifică mesele cu picior cu susținere centrala și legătură la baza piciorului, de la un producător sau comerciant danez. Piesa sugerată avea dimensiunile blatului la jumătate și prețul dublu, deci raportul de multiplicare a valorii este de 4x, pentru achiziția unei piese similare din străinătate.

Lemnul de stejar, apreciat de străini, fabricat în România se regăsește în ofertele unor case de mobilă renumite, care cu siguranță știu să-l prezinte și să-l valorifice la o valoare net superioară față de cât sunt prețurile de România, însă uneori din snobism, se preferă achiziția de acolo, poate din cauza ”certitudinii” calității și a renumelui brandului sub care se vinde. Așa se explică ponderea mare a produselor de export românești, aparținând industriei mobilei, în cuantumul total al cifrei de afaceri exportate. Cred că în realitate, mobila și mobilierul sunt cele mai importante produse exportate de noi, doar dacă nu vreți să considerați automobilele produse de Renault și Ford, produse ”neaoșe” românești.

Pentru calitatea pozelor să mă iertați, am uitat trepiedul acasă și dintre toate pozele tremurate am ales cele mai puțin neclare.

Mă bucur când oamenii văd mai departe de atât și apreciază piesele de mobilă reale, pe care decid să le achiziționeze.

Masa Britain lunga

mobila din lemn masiv - Masa Britain lunga
Masa Britain cu 3 picioare

Dacă voi primi critici pentru publicarea acestor imagini, mi le asum cu capul plecat.

Cu drag, de moda veche.

Articole similare – Masa Britain pătrată și dreptunghiulară si Set compus din masa și scaun – Britain+Dijon