Oscilez inca daca e mobila de bucatarie sau o bucatarie amenajata cu elemente de zidarie si lemn. Cred ca pe langa gusturile incredibile ale bucatariei italiene, s-a mai pastrat si inclinatia spre traditional. Daca vrei design, in Peninsula il gasesti. De la automobile, moda si casa, Vechea Roma inca respira creatie si nu conteneste sa ne surprinda. De la 8 la 88 de ani baietii stiu ca acolo e Ferrari si fetele ca moda e moda doar la Milano. Sa nu mai vorbim de shopping.

Si indiferent de ce achizitii ai de gand sa faci in Italia, spre seara gandul te duce invariabil la produsele scoase calde de dupa tejgheaua bucatariei. Fie paste, pizza sau branzeturi. Si nelipsitul pahar de vin. Nici Jamie Olliver nu rezista tentatiei italiene astfel ca cei mai dragi prieteni – bucatari sint tot italieni. Si la ei totul are iz de traditie.

M-am razgandit, renunt la toate ideile de design pe care mi le-am inchipuit ca vor lua forma in bucataria casei mele. ASTA o vreau, asa cum arata in imaginile celor de la Perimetro Cucina.

Cu zugraveala in alb, cu bordurile de lemn si fronturi de usa cu impletitura. Cu ierburi agatate in grinda si cuptorul pe lemne. Cu camara zidita si care dupa usa aia mica sunt sigur ca ascunde bunatati ce-ti lasa apa in gura. Cu sertarasele clasice, mici, patrate, pline cu ce numai Cel de Sus stie ce bunatati. Of Doamne, ispita a vazului, incantare a gustului. Daca vreti va povestesc o seara intreaga la o sticla de vin ce si cum si cate vad cu ochii mintii ca se pot asterne pe o stergura pe masa. Si toate de AICI, ca AICI cumva trebuie sa fie asa si la mine in bucatarie.

mobila de bucatarie

mobila de bucatarie

mobila de bucatarie

mobila de bucatarie

Cu drag, de moda veche.