3 imagini pe care mă bucur să le văd

Vederea este cu atât mai apreciată cu cât treci pe aproape să o pierzi

imagini cu lemn de foc

Am vrut să scriu acest articol acum 3 zile când am putut să văd cele 3 imagini de mai jos.

Ionuț Hodor mi-a trimis imagini cu ceea ce lucrează, sculptând lemnul la Bârsana Maramureș.

imagini cu stâlpi sculptati de Ionut Hodor

Cei 4 stâlpi de pridvor au pui de urs pe stâlpii din mijloc și bufnițe și iepuri pe cei laterali. Fac parte dintr-o structură a unei case din lemn rotund pe care aștept să aflu că s-a finalizat și voi merge să o văd cu ochii mei.

imagini cu stâlpi sculptati de Ionut Hodor

A doua imagine este despre un proiect în derulare cu un partener al fabricii – se vor face – sper – aceste blaturi gravate laser pentru domeniu HORECA.

imagini cu blat de stejar pentru Timișoreana

A treia imagine este despre ceva ce am lucrat acum 2 săptămâni înainte să am probleme cu ochii, și n-am apucat să admir, când a fost gata.

stiva de lemn de foc
imagini cu lemn de foc în stivă

Am pregătit lemn pentru soba de la cabana, curățind un gard și am tăiat o cioată cu alun crescut prea mare și des, care nu mai făcea fructe. Crengile au depășit grosimea unui braț, aveau lemnul atacat de ceva și părea că e nevoie de o reîntinerire. Am folosit tocătorul de crengi ca să facem mulci, cca 1 mc, și tot ce a fost bun de foc am stivuit pentru uscare, pentru la iarnă.

Soba mea poate primi doar lemne de foc scurte, maxim 25 de cm, așa că le-am tăiat de pe acum la dimensiune, au fost 6 roabe pline de lemn de foc, pe care le-am stivuit. I-am făcut o bază din ceva grinzi vechi, recuperate dintr-o demolare.

Mulciul l-am întins pe pământ într-un srat gros de cca 20 de cm și am acoperit o zonă de cca 5 mp, unde creșteau buruieni, tocmai pentru a reduce truda la curățenie.

Doar din toaletarea gardului, nu se vede în imagini, dar am să fotografiez, cred că pot ține soba în funcțiune ani de zile de acum înainte.

În privința ochilor și lipsa vederii clare timp de 4 zile, vă pot spune sigur că la lipirea tapetului de fibră de sticlă trebuie protecție pentru ochi. Eu am purtat lentile de contact, însă am făcut greșeala de a le refolosi după 3 zile. M-am ales cu o micro-abraziune a corneei care a făcut să văd în ceață totul, cu halouri irizate în jurul a tot ce era alb sau luminos.

Medicii mi-au prognozat o degenerescență genetică și prognoza era că îmi voi pierde vederea din cauze genetice. Am avut noroc să se înșele și după zile de picături în ochi am văzut din nou imagini clare, treptat. Acum e ok, vederea a revenit, deși nu complet, corneea se regenerează, însă zile întregi am așteptat, măcinând gânduri negre să văd cum evoluează.

Așa că da, mă bucur să văd cu ochii mei, aceste imagini.

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn
Blat din stejar patrat HORECA
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.