Atunci cand m-am decis sa abordez ideea de amenajare a holului de la intrare, s-a facut conexiunea cu nuvela lui Caragiale, ca tot am vorbit de el cand am scris articolul despre Arts and Crafts. Va mai amintiti unde a iesit Ionel cu chiseaua de dulceata ca sa o deserte in galosii domnului? In vestibul. Adica acel spatiu de la intrare, clar sau vag definit pentru fiecare casa.

Intrare somptuoasa

Are o importanta practica covarsitoare, este spatiul utilizat „de cum calci pragul”, a carui practibilitate este esentiala. Am cateva sugestii, dar variantele disponibile difera de la o locuinta la alta. Altfel se pune problema cand organizam un spatiu predefinit la intrarea intr-un apartament de bloc sau proiectam casa visurilor. Intr-un apartament, peretii si dimensiunile sunt fixe, iar singura sansa de amenajare este o dispunere corecta a unor piese de mobilier inspirat alese.

Mobila de hol, adica ansamblul de depozitat pantofii, cuierul si eventual oglinda (ceea ce este o alegere foarte inspirata, e foarte utila femeilor si largeste spatiul), raftul pentru palarii si caciuli este alegerea traditionala. Orice magazin de mobila la curent cu tendintele de amenajari interioare actuale are in oferta holul respectiv, din PAL, sa fie ieftin, cu mai mult sau mai putin gust. Alternativa ar putea sa o ofere simplificarea amenajarii si renuntarea la ansamblu mentionat anterior si decorarea cu elemente distincte. Gasiti cateva modele de cuiere pentru haine intr-un articol anterior, iar pentru partea de jos puteti alege intre un stativ de pantofi sau o servanta in genul meselor de perete. Evitati supraincarcarea, e pacat ca spatiul ce nu e generos din fabricatie sa fie consumat prin mobilare excesiva. Urmariti utilitatea si alegeti inspirat unele obiecte ce va definesc.

Amenajare hol de intrare

mobilier de hol

In ceea ce priveste amenajarea intrarii la o casa, paleta se largeste mult de tot. Mie imi plac variantele de depozitare sub scari, daca constructia imobilului aseaza scarile la nivelul superior in vestibul, sau si mai frumos dulapurile incastrate in perete, lasand la vedere mobila decorativa ca bancute, scaune sau fotolii, masuta de perete sau servanta, oglinda cu mini-masuta de toaleta. Imediat dupa usa de intrare lasati spatiu gol de cel putin 2 mp. Nu de alta, dar e pacat sa nu incapa colindatorii sau sa tineti jumatate din grup afara dupa usa de intrare pana se descalta sau se dezbraca primii. Combinati materiale naturale, lemn si piatra, alegeti gresie cu aspect de lespezi de piatra pentru primii pasi dupa prag, sunt de nepretuit aceste idei cand vremea de afara va face sa va intrebati daca locuiti la Londra sau nu.

Cand proiectati de la 0 casa este cel mai elegant sa stiti de la inceput cum vreti sa arate interiorul caminului si astfel sa rezulte peretii, nu invers. Pentru mine e important ca vestibulul sa fie si spatiu de wind-shield, separat de incaperile din interior, sa fie pavat cu piatra, sa aibe o intrare in baia de serviciu. Decorul ar fi simplu, cu dulap mascat in perete pentru haine si pantofi si cu bancuta in partea stanga si masuta de toaleta in dreapta. Sau invers 🙂

design aerisit pentru holul de intrare

hol cu gresie si casa scarilor

hol lung de intrare

intrare eclectica

intrare eleganta cu parchet

lobby elegant

mobilier de hol

servanta de perete pentru holul de intrare

spatiu de depozitare sub scarile de la intrare

Vestibul cu masuta plianta rotunda