Definitia pe care o am in minte cand ma gandesc la un hambar este: o cladire construita in totalitate din lemn masiv, ca o anexa la ferma, unde se depoziteaza diverse produse agricole. Magazia de la tara, este o alta formulare, pe care o foloseam  eu cand eram mica. Insa se pare ca arhitectii de la Shed nu imi impartasesc in totalitate aceasta definitie, ei demonstrand ca intr-un hambar, la fel de bine isi pot face veacul si oamenii. Cum? Transformand un hambar, intr-o minunata locuinta moderna si cu toate utilitatiile.

Exteriorul  hambarului nu avea o forma tocmai obisnuita, de aceea s-au hotarat sa o patreze si  doar sa o  imbunatateasca putin.

Interiorul isi pastreaza si el detaliile care amintesc de existenta unui hambar: podelele si peretii fiind construite din lemn dur, natural, nefinisat.

Fiecare camera in parte a dezvolatat in jurul ei o paleta de materiale minima, unele fiind chiar reutilizate din vechea “ magazie”. Si paleta de culori este una destul de limitata, dar acesta a fost si ideea arhitectilor, asftel au reusit sa scoata in evidenta mai tare detalii precum: covorase de blana,  culoare naturala si bruta a lemnului, dar si miciile decoratiuni care indica faptul ca hambarul, demult a avut o alta viata.

Cu o idee excelenta arhitectii americani  mi-au  colorat dupa amiaza si sper ca si eu la randul meu sa o colorez pe a voastra!

Sursa foto