Astăzi vorbim despre dragoste. O dragoste retro,sumbră, dar plină de eleganța! Vorbim despre celebra operă a autorului Scott Fitzgerlad și despre cum în acest an noi ne reîndrăgostim de designul interior al tumultoșilor ani ’ 20.

Fără dar și poate, Great Gatsby este tema anului 2013 în amenajările interiore. Acest “virus” i-a prins pe designerii de top odata cu apariția producției cinematografice în luna mai a acestui an.

Filmul surprinde perfect designul anilor ’20, și printre acei oameni bogați, nefericiți, tîlhari și petrecăreți se pierd obiecte de mobilier eclectice, pline de strălucire și eleganță. Posterele și tablourile art deco ne fac să inspirăm aerul epocii, un aer plin de personalitate și fum.

Vreau să vă prezint ideea mea de apartament Great Gatsby, o idee materializată de unul din designerii mei preferați, Sawyer Berson. Deși întunecat la prima vedere datorita mobilierului și pereților, elementele art deco creează contrastul dorit. Un cadru retro, un mobilier închis la culoare , o mică magie a secolului trecut.

P.S :  Chiar dacă în apartamentul propus nu-l veți regasi, eu propun un plus de magie care nu trebuie să lipsească din acest decor dat fiind faptul că muzica este elementul cheie al acestei perioade: un gramofon!

decor Great Gatsby

moblier anii 20

bucatarie anii 20

baie in culori inchise

mobilier art deco

Sursa foto