GlassIdeas: bijuterii eco-friendly din lemn pentru dumneavoastră

glassideas

Ne considerăm norocoși și binecuvântați când primim mesaje de la cititorii noștri, cum au făcut-o cei de la GlassIdeas, prezentându-ne modurile în care ei au ales să onoreze lemnul. Pentru că fiecare bijuterie, joc sau bucată de mobilier lucrată cu pasiune, reprezintă un mod de a-și arăta respectul pentru această minunată resursă.

GlassIdeas a început din pasiunea unui inginer metalurg și a unui economist pentru prelucrarea sticlei. Vă dați seama că începutul a fost mai tehnic, Camelia Neagu-Cogalniceanu și Irinel Neagu-Cogalniceanu nu s-au dat bătuți, iar timpul și exercițiul au dezvăluit valoarea estetică.
glassideas

Camelia Neagu-Cogalniceanu a absolvit un master într-ale restaurării sticlei și s-a înscris la studii de doctorat în domeniului sticlei, urmând stagii de pregătire cu mari maeștrii din lume: Narcissus Quagliata, Ervin Eisch. În 2015, a fost singurul artist român a cărei lucrare (din sticla, ceramică și metal) a fost selectată de către un prestigios juriu internațional pentru a participa la Expoziția Internațională Stanislav Libenski Award de la Praga. Tot în anul 2015 a obținut Premiul Internațional de Sculptură la Milano.

Pentru că și-au dorit să creeze bijuterii din sticlă, au observat că există o comuniune între lemn și sticlă. Sticla provine integral din import și este prelucrată în atelier de către Camelia. Irinel este cel care prelucrează lemnul. Se lucrează cu o varietate de specii de lemn atât autohtone (nuc, cireș, fag, stejar, frasin, ulm, etc.) cât și din import, inclusiv lemn exotic (de ex. mahon, sapele, wenge, etc.). În general, pentru obținerea inelelor din lemn se combină două esențe diferite din lemn, în scopul accentuării farmecului natural al lemnului și evidențierii patternului. Lemnul provine din surse certificate FSC și sunt reciclate / recuperate. Clientul poate furniza materialul uneori, de exemplu, o bucată de lemn care are o anumită specificație.

glassideas

Din respect pentru lemn și pentru calcule matematice, a fost dezvoltată și gama de ceasuri din lemn cu mecanism la vedere cât și jocul – mecanism cinetic bazat pe roți din lemn.

V-am spus multe, vă las cu imagini. Mulțumim pentru frumos!

glassideas

glassideas

glassideas

glassideas
GlassIdeas – inel cu pană

15 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.