E simplu, fund de lemn, o bucată de lemn simplă de tot. E ceva indispensabil în bucătărie, pentru simpla proprietate a lemnului că suportă cuțitul fără să-l strice și că nu se distruge după o folosință medie. Lemnul mai trebuie să reziste și la ciocanul de șnițele sau la micile reparații ce au nevoie de o bază solidă de bătut, fără să facă un zgomot infernal. Că nu-i fi nebun să îți iei nicovală în apartament. Din fag, că stejarul se schimbă la culoare după folosința în contact cu morcovul sau carnea, fagul e mai inert, arată bine mai multă vreme.

E meritul lui Tibi, am să-l pomenesc de acum înainte des, pentru că Tibi … face acea parte pe care am descris-o în articolul cu atelierul mic, cu meseriașul ce lucrează punctual pentru nevoile clientului. E nevoie de mulți Tibi în țara asta, și dacă v-ați prins că Tibi e maghiar, să știți că am senzația că maghiarii au încă în sânge meșteritul. Cel puțin în zona noastră de țară, acolo unde se agață harta-n cui, se înțâmplă frecvent ca meșterii să fie maghiari. Și românii au partea lor de reprezentanți, dar comparativ cu alte zone, aici, amestecul de maghiari și români rezultă o combinație de popor român cu influențe benefice din partea ambelor naționalități. Că Vadim și Marko Bela bat câmpii cu ultra-naționalismul lor e deja indubitabil, conflictul nu există în realitate. A existat istoric, dar fost-au acele vremuri și cei ce nu le-au trăit nici nu le mai perpetuează. L-am întrebat pe un Laszlo din Budapesta de ce vrea Ardealul, el 20, eu 20 de ani, acum multă vreme și mi-a răspuns sec : Ce-i aia Ardeal?

Revin la acest fund de lemn făcut de Tibi : dimensiuni 40 cm diametru, 6 cm grosime, fag lipit pe cant din lamele de 3-4 cm. Lipitură trainică, șlefuit frumos, una bucată cu potențial client, cealaltă cu destinație necunoscută. Poate rămâne acasă, astăzi a fost doar suport pentru fotografii pentru cosmeticele naturale ale Adrianei. Poate îl vrea cineva.

Update Iulie 2016 – am disponibil o bucata de 50 cm diametru si 6 cm grosime. Preț – 120 lei + transport.

Imagini detaliate – fund de lemn

fund de lemn

fund de lemn

fund de lemn

fund de lemn

fund de lemn