Fotolii tapițate cu piele vintage

fotolii din piele Fotoliu Virginia

Producția de fotolii tapițate cu piele este segmentul de top al industriei scaunelor, poate cu puțin sub cel al producerii de unicate cu design celebru. Putem corela acest domeniu cu cel al croitoriei, iar calitatea execuției este o foarte atent studiată, criticată sau apreciată de către cei care decid o astfel de achiziție pretențioasă. Cine își dorește mobilarea cu fotolii tapițate cu piele are un nivel de pretenții și așteptări peste medie, iar spațiul unde se amplasează aceste piese de mobilier este la rândul său unul elaborat. Nu îți poți imagina intenția utilizării unui astfel de fotoliu ca scaun de masă de bucătărie.

Meșteșugul tapițării cu piele este unul răspândit, dar excelența este un nivel greu de atins. Meseria de tapițer se învață de la un meșter bătrân, web-ul, tabletele și comunicațiile online, wireless nu au ajutat și acest segment să se dezvolte. Dacă în Maroc sau Tunisia încă se aplică aceleași procedee, tradiționale, păstrate de sute de ani, iar breasla tăbăcarilor încă rezistă și produsele lor se bucură de o apreciere largă, la fel putem spune și despre metodele actuale de prelucrare a tapițeriilor de piele de pe la noi. Meseria s-a transmis din generație în generație, dar tot mai puțini români vor să învețe o meserie în care se pot murdări pe mâini. Alcantara sau Cordoba sunt denumiri deja celebre, asociate cu luxul suprem și alegerea unor produse din acest sortiment implică un efort financiar substanțial.

Pe de altă parte, România încă se bucură de priceperea unor meșteri care produc cu 2 mâini produse minunate, însă se pare că numărul acestora se restrânge tot mai mult.

fotolii din piele
Fotoliu Kingston

Aproape în totalitate, priceperea de a prelucra și de a folosi pielea pentru tapițerii se pune în practică și astăzi ca în urmă cu 50 de ani. Mâna meșterului face minuni din experiență și nu există mașină sau utilaj capabile să confere unui produs finit aspectul manufacturat. Rezultatul muncii acestor artizani este foarte apreciat și am motive să cred că timpul nu va estompa preferința clienților pentru acest gen de finisaj.

fotolii tapitate cu piele
Fotoliu Anna

Exportăm tot mai mult, se pare că 2014 este anul de vârf al exportului românesc post-decembrist și deja s-a conturat o gamă de produse foarte cerute pe segmentul fotoliilor elegant-clasice cu tapițerii de piele vintage. Culoarea de coniac cu umbre se obține și astăzi la un nivel calitativ ridicat, tot prin prelucrare manuală.

fotolii tapitate cu piele
Fotoliu Louis

Am bucuria să vă prezint în acest articol, o parte dintre produsele ce se încadrează în acest segment al mobilei și mobilierului clasic. Tapițeriile sunt realizate pe cadre de lemn masiv, din stejar, fag, frasin sau plop. Lemnul aduce un aport minim acestor piese, pe partea de rezistență în principal.

În seria de scaune Birmingham, prezentate anterior în articolul Seria Birmingham de scaune se potrivește perfect cu masa Britain pielea nu este elementul principal, însă vorbim aici și acolo de produse total diferite, ca destinație finală. Fotoliile de piele sunt piese singulare, cel mult pereche, iar ocupantul lor se bucură de o poziție privilegiată, fie în familie, fie într-o companie.

fotolii tapitate cu piele
Fotoliu Cuba
fotolii tapitate cu piele
Fotoliu Hampton
fotolii tapitate cu piele
Fotoliu Queensland
fotolii tapitate cu piele
Fotoliu Virginia
fotolii tapitate cu piele
London Longchair

Cu drag, de modă veche, și nouă.

fotolii din piele
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    buna ziua,
    ma intereseaza fotoliu virgini si queensland.
    dan mitrea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.