Fibra de lemn periata – o metodă de evidențiere a lemnului masiv

fibra de lemn periata lemn de rasinoase periat

Pentru a explica senzația pe care fibra de lemn periata o conferă unei suprafețe tratate în acest mod fac apel la imagini și filmari preluate de pe Internet, pe lângă cea cu mașina cu 4 tamburi care e la noi în fabrică.

fibra de lemn periata
imaginea e de fapt embosarea unei bucați de MDF, dar surprinde vizibil efectul mai bine

Prima soluție aplicata de noi a fost folosind mașina de periat cu perie de sârmă Makita 9741 acum mulți ani. Efectul este foarte palpabil, se simte la atingere, când plimbi mâna pe un blat se simte fibra de lemn periata, prin faptul că fibra de lemn mai moale este îndepărtată și cea mai tare se reliefează. Efectul nu este similar cu embosarea prin presare, aplicată de regulă pe elemente care imită lemnul, ori pe MDF. Efectul este permanent și nu se pierde în timp, iar sub straturile de finisaj se păstrează fără a împieta cu ceva utilizarea blatului.

Efectul folosirii acestei mașini este minunat, însă pe suprafețele mari e posibil să apară diferențe de planeitate. Nu este ușor sesizabil, însă pentru o firmă care-și respectă blazonul e important să nu facă compromisuri si de aceea am ajuns la finisarea blaturilor cu o mașină complexa care periază cu 4 tamburi succesivi, perfect uniform. Periile sunt din materiale diferite, nu doar din sârmă, ceea ce duce la un rezultat greu de obținut folosind o mașină de mână.

fibra de lemn periata
lemn de rasinoase periat

Opțiunea pentru o masă cu fibra de lemn periata nu costă suplimentar nimic, însă face parte dintre opțiunile pe care le oferim celor care comandă mese de pe catalogul online www.mobelamadeus.ro.

Citește despre opțiunile disponibile gratuit când comanzi o masă!

Nu oferim prețuri publicate pe catalog tocmai pentru a ajunge în contact cu fiecare beneficiar. Este important ca achiziția unei piese de mobila din lemn masiv sa nu fie doar un act bazat pe click-uri online. Personalizăm comenzile și mi-ar fi greu să afirm că două mese de același tip sunt identice, fiecare exprimându-se particular asupra preferințelor. Nu vreau să ajung ca lemnul masiv să fie considerat standardizat, pentru că este complet fals că producția de mobila din lemn masiv poate reproduce după un tipar produse gemene.

Este nevoie de înțelegere și explicații pentru a opta dintre variantele posibile, fapt care lipsește la achiziția dintr-un magazin specializat. Termenul de livrare este de 4 săptămâni, însă include alegerea culorii, a nivelului de luciu pentru lacul folosit și preferințele privitoare la material, cât de rustic sau lipsit de imperfecțiuni să fie. Opțiunea cu fibra de lemn periata este inclusă la discuția privind ultima parte și am constatat că în general este foarte puțin cunoscută.

Am sentimentul că fiecare achiziție finalizată ne aduce un nou cunoscut mai aproape, iar întoarcerea beneficiarilor din anii anteriori ne dovedește exact asta. Primim imagini cu produsele amplasate în locația finală și aprecieri, ceea ce ne bucură nespus.

fibra de lemn periata
Embosare vs periere

Pentru structura de lemn pe care am construit-o la livadă mi-aș dori aplicarea acestui procedeu, însă e nevoie de un alt fel de scule, ceva similar cu adaptarea făcută pe drujba de mai jos. Cred ca efectul este spectaculos și voi studia iarna aceasta posibilitatea e a construi o astfel de scula. Nu cred că se găsește undeva de cumpărat și depinde de modelul de drujbă folosit,  unde difera sistemul e prindere a lamei.

Singura piesă de masa Kraken cu piciorul îmbrăcat în stejar masiv livrată în România, printr-o conjunctură favorabila a fost anul acesta echipată cu două scaune Majestic. Proprietarii au acordat o atenție deosebită detaliilor, iar stofa scaunelor este asortată cu lampa. Evident că fibra de lemn periata a blatului arată la dimensiunea de 350 cm o altă dimensiune a stejarului. Piciorul este construit asimetric, fiind cu șansă disponibil pentru această comandă, după ce partenerul extern a solicitat o schimbare de dimensiuni pe parcursul executării comenzii.

fibra de lemn periata
masa Kraken cu blat din stejar masiv de 350×100 si fibra de lemn periata
fibra de lemn periata
masa Kraken cu blat din stejar masiv si fibra de lemn periata

Încheiem un an 2016 fabulos și încântați de opțiunile autohtone pentru calitate. Vă mulțumim !

embosarea lemnului
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.