Imagini din fabrica, cu tipuri de blaturi fabricate din stejar sau cer- stejar salbatic.

blat de masa

Blaturi de masa

Blaturi de masa tip parchet

blat de masa

blat de masa

blat de masa

Blaturi de masa din lemn de cer

Pentru alte variante de blaturi din lemn de cer si explicatii – Esența de lemn de cer – stejar sălbatic – Wild Oak

Catalogul online Mobel Amadeus vă oferă variantele de piese din stejar masiv, cu blaturi diferite de cele de mai sus. Acestea sunt construite in stil parchet, la o solicitare aparte din partea unui beneficiar. Am putea afirma ca sunt variante mai ieftine, insa depinde mult de selecția fibrei și mai ales de dimensiune. Pentru acest sistem constructiv de blaturi se poate opta când se dorește reducerea costurilor, de regulă în domeniul Horeca, la un număr mare de piese.

Lipirea cap la cap nu este realizată cu îmbinare în dinți, acel procedeu este folosit pentru a minimiza pierderile și are ca rezultat elemente continue din bucăți foarte scurte, unde fibra lemnului are multe ruperi de continuitate.

Pentru elemente structurale cum sunt panouri decorative sau blaturi de bucătărie merge și varianta de panou tip parchet.

Mesele construite de noi în mod regulat sunt din categoria Premium și au elementele longitudinale continue, de la un capăt îngust la celălalt.

Finisajul acestui tip de blat, tip parchet este foarte important pentru un aspect cât mai unitar. Culorile închise estompează întreruperile, pe când cele deschise le scot în evidență.

Alegerea trebuie să țină cont de mai mulți factori.