Expunerea mărfii în piețele lumii

Comerțul ultimilor ani pune accent tot mai  mult pe bio, natural, eco, green, vegan, atribute care se caută dupa câteva decade bune de fast food, chipsuri si băuturi carbogazoase cu duiumul. După Revoluție se părea ca un pahar de licoare neagra pișcătoare și dulciuri împachetate frumos e următorul pas spre evoluția umanității, acum mulți au o fobie de-a dreptul să meargă 20 de km cu bidoanele după apă de izvor.

Pe acest trend, oferta se schimbă, iar comercianții caută în trecut metode de a-și prezenta marfa ca și în perioada interbelică. Emisiunile TV se axează pe bucătăria ttradițională, rețete simple, mâncare gătită, mobila din lemn masiv retro sau măcar evitarea materialelor compozite, derivate. Însă cel mai important este și rămâne aspectul alimentației, coșurile de nuiele sau papură au reapărut la brațul gospodinelor și uite așa, țăranul a redevenit important, căutat și apreciat. Îmi staruie în minte o imagine dintr-un cartier mic al Bonn-ului de anul trecut, când am văzut oameni stând la coadă ca un producător mic, local, să deschidă taraba unde pe bani scumpi vindea legături de sparanghel, proaspăt cules. Am aflat atunci ca valoarea nutritivă și vitaminele din sparanghel se pierd după 24 de ore, iar sparanghelul ce se cumpără ieftin din supermarketuri este net inferior calitativ.

Din punct de vedere turistic, city-break-urile pentru mine trebuie să includă neapărat și un tur al piețelor, mirosul mirodeniilor specifice locurilor și gustatul mâncărurilor locale. Lemnul din acest articol se găsește în lădițele cu legume, în coșurile pentru fructe sau bolurile pentru mirodenii.

<img src=”https://www.stejarmasiv.ro/wp-content/uploads/2013/04/Condimente-din-Provence.jpg” alt=”piață” />

<img src=”https://www.stejarmasiv.ro/wp-content/uploads/2013/04/condimente-in-cutii-de-lemn.jpg” alt=”piață” />

<img src=”https://www.stejarmasiv.ro/wp-content/uploads/2013/04/cos-de-nuiele.jpg” alt=”piață” />

<img src=”https://www.stejarmasiv.ro/wp-content/uploads/2013/04/ladite-de-lemn.jpg” alt=”piață” />

<img src=”https://www.stejarmasiv.ro/wp-content/uploads/2013/04/ladite-din-lemn-cu-legume.jpg” alt=”piață” />

<img src=”https://www.stejarmasiv.ro/wp-content/uploads/2013/04/Market_in_Aix-en-Provence_France_6052491291.jpg” alt=”piață” />

<img src=”https://www.stejarmasiv.ro/wp-content/uploads/2013/04/Market_Stall_N_France.jpg” alt=”piață” />

<img src=”https://www.stejarmasiv.ro/wp-content/uploads/2013/04/piata-de-masline.jpg” alt=”piață” />

Cu drag, de mirosuri si gusturi savuroase.

7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    tehnica asta se folosea si la noi in Romania pt garduri de lemn stalpii de sustinut cabluri etc deci nu ne este straina ideea 🙂 doar k nu este pusa in practica 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.