Exercitiu de design pentru mobila din elemente recuperate

masina de cusut Singer Masa din masina de cusut Singer

Poate pare bizar, însă conceptul de design pentru mobila nu este neapărat un proces static, șablonat ci mai degrabă inspirație.

Dacă ți-ai luat o masină de cusut marca Singer pentru a te îmbogăți, dar ai aflat prea târziu de șarlatania pusă la cale pe baza legendelor privitoare la banii evreilor prigoniți în Holocaust, ori despre placa de platină, ori despre contul secret din Elveția inscripționat în interiorul mașinii, nu e totul pierdut, sau poți avea speranța că mașina ta de cusut mai poate fi bună la ceva.

masina de cusut Singer
stativ Singer

Mai toate mătușile, bunicile sau babele din vecini au folosit o mașină de cusut, iar Singer a fost multă vreme singura opțiune disponibilă. În acele vremuri era considerată o îndeletnicire comună și femeile cam știau cum stă treaba cu acul și ața. Emanciparea populației predominantă ca sex pe planetă a dus la invalidarea utilității mașinii de cusut și astăzi unele procupări ce pe vremuri erau exclusiv feminine, sunt practicate deopotrivă de bărbați și femei. Nu mai e nici o mirare să vezi un bărbat croșetând sau o femeie purtând pantaloni, dar bunicile sigur v-ar putea povesti de vremuri, nu demult apuse, când așa ceva era de neconceput.

masina de cusut Singer
masa pe doua suporturi Singer

Revenind la bătrâna Singer, sunt sigur că aura mărcii mai păstrează ceva poleială, iar utilizarea cadrului sau a stativului mașinii de cusut în design pentru mobila a dat o nouă utilitate unui obiect aparent inutil. Astăzi crește afinitatea designerilor de a împrumuta din trecut valoare, deseori asociată cu branduri sau produse consacrate și folosind procedeul de re-actualizare pot alcătui din obiecte recuperate piese cu reală valoare. Am nimerit întâmplător prin haosul biților peste o imagine a unei mese fabricate dintr-un cadru vechi de Singer și mi s-a părut interesantă ideea, așa că vă prezint în acest articol sugestii despre ce și cum, poate vă amintiți citind unde ați văzut ultima mașină de cusut, chiar și stricată și vă dă ghes inima să o re-înviați. Design pentru mobila se poate obține prin inventivitate, imaginație și refolosirea unor repere consacrate.

Ce ziceți?

masina de cusut Singer - design pentru mobila
stativ de masina de cusut Singer pentru blat de masa
masina de cusut Singer - design pentru mobila
set masa Singer cu scaun vintage
masina de cusut Singer - design pentru mobila
Masa Singer cu blat din palet rustic
masina de cusut Singer - design pentru mobila
Masa din masina de cusut Singer

Cu drag, de modă veche.

Mai demult am mai scris si despre viorile Stradivarius – Vioara Stradivarius poate va place subiectul vintage sau o alta abordare despre Masina de cusut si mesele de croitorie.

masina de cusut Singer
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Buna ziua,

    Cunoasteti ateliere unde as putea reconditiona o masina de cusut, atat partea din lemn, cat si partea metalica?Multumesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.