Excavator din lemn – o idee de combătut ecranele

Nu-i nouă deloc ideea, se produc și vând ”worldwide” variante de Excavator din lemn pentru copii, cu derivații spre metal sau plastic.

excavator din lemn

Recent am dat peste o varianta de 100 de dolari pe Walmart care arată exact așa:

În subsolul prezentării este o varianta de plastic care costă 200 de dolari și clar surclasează varianta de excavator din lemn, în percepția oricărui copil.

Noi, părinții, avem de făcut față unei provocări, cum îi convingem să le placă simularea de lemn cu funcționalitate în locul jucăriei de plastic electrificate?

excavator din lemn cu maneteÎmi pun problema realizării din materiale recuperate, din stinghii de lemn de stejar rămase prin atelier a variantei de excavator din lemn. E plin netul cu tutoriale, cu soluții, cu schițe constructive, pentru cei interesați nu este o problemă să afle toate resursele necesare, însă problema stă în aprecierea copilului. Problema mea este că după ce jucăria nu mai prezintă interes, ce fac cu ea?

Am deja în casă un tractoraș din plastic și singura soluție viabilă este să-l donez. Așa cum am mai scris despre soluția reciclării mobilei, ce faci când nu-ți mai trebuie – prima opțiune este donarea, către cineva care o poate folosi pe mai departe.

Am ajuns la concluzia că capitalismul acesta furibund, ofertele și discounturile, toate zilele de sales, de Black orice sau Valentines sau .. zi-le cum vrei … ne umplu casele de obiecte pe care le cumpărăm , că ne trebuie sau nu, că au o durata de viață sau dimpotrivă sunt efemere .. doar pentru că putem. Putem, financiar să le achiziționăm, nu mai meșterim, folosim cât folosim și apoi aruncăm la gunoi.

sandpit digger - excavator din lemn

Un excavator din lemn poate întreține focul sub un grătar când copiii nu-l mai vor, dacă nu există alți copiii care să-l vrea. Un excavator din lemn poate fi un proiect comun DIY între tata și copil, fie băiat sau fată, antrenează și alte simțuri, senzații, bucurii. Manipularea lui antrenează mușchi, oferă percepția realității, chiar ”lucrează” în lada de nisip. Am ținut minte că primele jucării apreciate de copiii mei sunt utilajele, mașina de gunoi, un buldoexcavator, un camion.

Am sentimentul că lemnul are capacitatea de a veni cu o altă încărcătură senzorială și emoțională, dacă ne deschidem sufletul să percepem diferența.

excavator din lemn
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.