Espresso – mașini de cafea personalizate cu elemente din lemn

espresso machine espresso machine in white oak timber

Mda .. se zice espresso, nu expresso. E vina mea, să nu credeți că sunt atât de inventiv încât să scriu de capul meu pe acest blog. Nu … de regulă spiridușii Craciunului mă ajută și-mi trimit zi de zi emailuri de la cititori care își pun speranțele în mine crezând că sunt un fel de magician, cu mii de iepuri în joben. Iepuri tâmplari, care pot face pocnind din degete tot ceea ce unui om cu mintea hodinită îi trece pe sub pălărie.

Custom Expresso
Custom Expresso

… aș vrea, să știți că aș vrea să pot îndeplini dorințele tuturor celor care îmi scriu referitor la lemn. Pentru că cererile lor îmi aduc bucurie, realizez că mai sunt oameni pasionați de diverse altele decât job, trafic, rate, oboseală. Mă bucur când mă întâlnesc cu reprezentanții diferitelor grupuri de interes.

Îmi plac pasionații de bere craft, planoriștii și cafegii. Eu sunt băutor de cafea profesionist, la cantitate, însă nu pot afirma că am gusturi rafinate. La fel cum vinurile, berea, crescătorii de trufe sau preparatorii de muștar au vârfurile lor, oameni de breaslă specializați și cunoscători ale dedesubturilor, tot la fel și băutorii de cafea au breasla lor, forumul lor, preferințele și sfaturile legate de micuța boabă de cafea. Am aflat … că pentru o cafea bună, trebuie prăjită cafeaua local, preparată conform tuturor regulilor de funcționare a unui espresso. Că nu e bine să fie presurizate sitele .. dar mai bine să citiți voi despre espresso și tainele cafelelor făcute la espresso pe domeniul dedicat lor – Espressoman.

Mai mult, ca să aduc cafeaua făcută la espresso spre tâmplărie se face cumva că aceste gusturi deosebite se obțin din mașini destul de scumpe și pretențioase. Totodată, pe lângă inoxul din panouri și conducte, râșnițe ceramice sau nu, aceste aparate mai trebuie să și corespundă estetic locațiilor pe care le deservesc. Estetica se potrivește cu fibra lemnului la marele fix, sunt frați gemeni. Lemnul înnobilează tot ceea ce înseamnă gusturi rafinate, de la cutii pentru trabucuri, humidoare, cutii de băuturi fine, mobila, butoaie de vin, rafturi de cramă, stilouri pentru scrisul de mână … și aparate de espresso.

Dintre confrații mei tâmplari se întâmplă să fie oameni care s-au întâlnit cu astfel de lucrări particulare? Ați realizat vreodată capace din lemn pentru aparate de cafea, capabile să reziste la temperaturi mari și umiditate excesivă? Dar mânere strunjite? Imaginile de mai jos sunt edificatoare, trebuie doar să vrea să lucreze meșterul în lemn. Am convingerea că breasla noastră are domenii multiple și ne-explorate de unde se poate scoate plus valoare.

Aștept emailuri din partea celor interesați și care pot aborda astfel de proiecte.

Cu drag, de bun gust! Amar, fierbinte … de cafea. Nimic nu se compara cu un ristretto la oboseală!

espresso machine
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.