Despre smerenie – Dumnezeu preferă lemnul si spațiile mici – Taxi

Dumnezeu Despre smerenie

Ce să mai scriu … spune Teodorescu bine singur ce e de spus … Despre smerenie

Spatiul public e tot mai plin de voci care semnaleaza probleme si se declara impotriva, oare cand ne miscam? Ce știm de fapt despre smerenie?

Poate Dumnezeu știe …

Actualizare 11.04.2016: ora 14:00 – Am ascultat la radio emisiunea lui Moise Guran si m-am ”crucit” ce polemica s-a iscat pe acest subiect. Ceea ce eu nu reușesc să înțeleg si poate ca toata aceasta întâmplare si dezbatere este pentru mine lipsita de relevanta, tocmai pentru ca se intampla la o distanta si într-un loc care nu mă privește aproape deloc. Am aflat azi ca cea de-a doua catedrala ca dimensiune după cea de la București se construiește la 500 de metri de locuința mea si astfel face ca necunoașterea mea in ceea ce privește Bucureștiul să fie trecută cu vederea. În acea catedrală, în construcție încă și la noi la Baia Mare am fost la spovedit într-o perioada de frământări si am primit în loc de răspunsuri o îndoiala si mai mare. In exact acel timp petrecut la preot s-a stins din viată bunicul meu, iar coincidenta încă mă intriga și o găsesc foarte inexplicabila. Practic foarte rar acte de religiozitate, si nu mi-as dori repetarea lor, în sufletul meu am vorbit cu Divinitatea de câte ori am găsit de cuviință.

De-am putea canaliza energia emanata de oameni pentru acest subiect catre realizari palpabile spre binele nostru al tuturor, cred ca am fi mai castigati, și preoți și mireni.

Despre smerenie este important de menționat că articolul Caritate – Cutia milei – Cutia pentru donații – Cutia cu reclamații a fost bine primit, ca urmare a generat cereri concrete de produse de acest tip. Aviz tâmplarilor care caută de lucru.  Pentru alte idei se poate accesa articolul publicat despre lucruri care ni se cer, dar nu le producem.

Update 2022 – La vreo 7 ani am fost din nou la spovedit, la aceeași biserică și același preot. De la bun început l-am avertizat că dacă ies de acolo și aflu de vreun deces în familie nu e de bine. A zâmbit preotul, dar nu era lejer surâsul lui, a înțeles că chestiunea în discuție este serioasă pentru mine.

Am isprăvit, am ieșit, am verificat, n-a mai murit nimeni. Să fi fost coincidență? Cine știe … Nu-mi plac suprapunerile astea de evenimente.

Eu L-am întâlnit pe Dumnezeu, în această biserică de lemn, cu inima de copil și încredințat de familia mea din jur, la acele vremuri că este acolo. Era mare cât o catedrală, în ochii mei de atunci și a rămas la fel, chiar dacă azi ruleta arată ceva valori neverosimile. În sufletul meu e tot imensă.

biserica din stejar din Coruia Maramures
Despre smerenie - Dumnezeu preferă lemnul si spațiile mici - Taxi 13
Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn
1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

5 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Moscheea cea mai mare din Europa? Nicio problema, Romania suporta. Un templu masonic pe hectare date de la buget? Nicio problema, suntem deschisi. Catedrala ortodoxa? Ups ,Problema! Noi iubim spatiile mici. Si lemnul..Cum si lemnul? Stop joc! Nu cumva Biserica distruge si fura padurile tarii?
    Ipocrizie…Nu cantam cand bugetele sanatatii si transportului sunt devalizate dar ii acuzam pe altiI care mai fac ceva in tara asta .O abordare bazata pe prejudecata si nu pe principii si analize rationale!
    Vă spun un secret: Dumnezeu este în inima noastra, iar noi Îl cautam în lifturi. După „cântecul smereniei” ne-ar prinde bine tuturor un cântec al pocăinței.

    Lumina Sfintei Sărbători a Învierii Domnului să vă aducă în inimă o bucurie mare cât Catedrala Mântuirii Neamului,
    Marian

    • Regret polemica starnită, din prisma opiniilor pro și contra unei cladiri.
      Trebuie sa scriu și eu poziția mea, ca explicație pentru publicarea acestui videoclip.
      Îmi place ideea că Dumnezeu iubește lemnul și cred și eu la fel, pentru că nu construcția unei cladiri simbolizează creștinismul, cu atât mai puțin betonul.
      Regret că cei care religioși fervenți sunt cei mai aprigi în exprimarea unui punct de vedere, când pentru mine credința este o stare de spirit. Dacă ar fi vorba despre susținerea credinței, a creștinismului, aș înțelege ardoarea cu care cineva își apără alegerea spirituală. Noi suntem din Baia Mare, ne place și prelucrăm lemnul și am explicat de nenumărate ori că nu industria de mobilă este cea care distuge pădurile. Și în Baia Mare se construiește un mamut de catedrală, care a înghițit fonduri uriașe, a fost controversa moralității financiare a preoților care au participat și este subiectul disputelor între susținători și combatanți ai proiectului. Nu mă număr în nici unul dintre aceste grupuri, dar nici nu cred că este cel mai necesar demers în care societatea ar trebui să se implice. Am biserică în toate cele 4 puncte cardinale ale locuinței mele, la distanțe sub 200 de m, nu mai aveam nevoie de încă o clădire.

      Pe Dumnezeu îl simt și-l retrăiesc cu ochi de copil tot timpul, asociat de biserica de lemn din Coruia, azi monument istoric, pentru că oamenii au vrut și au construit peste drum una de beton. Vreau să cred că nu aceste alegeri ni-l aduc mai aproape de suflet pe Cel de Sus și nu cred sub nici o formă că aceste construcții ne facilitează calea spre mântuire în vreun fel. L-am simțit pe Dumnezeu mai aproape de preoții unei mănăstiri pe care am vizitat-o, dar prin oameni, nu prin construcții.
      Nu critic construirea acelei Catedrale din București, e atat de departe de noi, ca si toată mizeria din conducerea statului situată tot în acel oraș. Aveți dreptate, sunt multe altele pe lângă această construcție care ar trebui înfierate. Poate glasul celor care cuvântă împotriva catedralei cer și asteaptă din partea Bisericii cumpătarea și modestia pe care nu o pot pretinde de la clasa politică sau economică. Nu stiu cum e la altii, insa în orasul meu nu am văzut pe lângă aceste construcții care consumă banii enoriașilor și altele cu destinație socială. Bunicii mei s-au supărat pe mine și le cer iertare, acolo în cer, dar tot cred că în locul unei biserici se poate face o casa de batrani si una de copii, cu aceleasi fonduri, plus o cantina socială. In aceste așezăminte se poate aduce cuvantul Domnului la fel de bine, daca se doreste.
      Nu sunt un om religios practicant, dar sunt crestin cu credința si drag de Dumnezeu. Nu simt frică, de aceea nu am scris decat drag.

      Va doresc si dumneavoastra bine cat aveti nevoie, daca trebuie comparat cu dimensiunile unei cladiri ca sa simtiti ca e mare, atunci sa fie cat referinta dvs. Eu cred că binele este nemarginit și zace-n fiecare suflet de crestin.

  2. #3 Comentariu nou

    Eu cred ca lui Dumnezeu ii place TOT ceea ce a creat (vezi Biblia, cap. Facerea sau Geneza). Si ne-a dat noua toata Creatia, cu imprumut. La sfarsit trebuie sa I-o dam inapoi, cel putin asa cum am primit-o. Sa vedem atunci pe unde scoatem camasa! Altfel e numai galagie si la asta ne pricepem toti cel mai bine, nu-i asa ?
    Clipul e remarcabil, fiecare intelege ce vrea….
    Va doresc foarte mult bine tuturor si sarbatorile Pastelui care se apropie sau celui care tocmai a fost pe 27.03. sa va fie cu folos!!!
    Cristi

  3. #4 Comentariu nou

    E dureros sa vezi acest clip , clip facut de oameni ce nu prea au in clin cu biserica . Cu siguranta daca ar fi fost credinciosi , practicanti , ar fi participat la Sf Liturghie , ar fi fost traitori nu ar fi scornit acest clip . Dar mereu cei rationalisti gasesc piedici in credinta .

    • Cred ca singura completare este ca fiecare intelege credinta si religia in aceste timpuri ca fiind separate. Poate cei care sustin partea religioasa practicata de biserica ar fi bine sa inteleaga ca ceilalti credinciosi in Dumnezeu au o nemultumire referitor la punerea in practica a credintei de catre biserica.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.