Cred ca pentru aceste uși glisante tip hambar trebuie să ne referim la hambarele din filmele western americane, pentru că porțile de șură autohtone nu au avut niciodată aceste forme, dimensiuni sau sisteme de feronerie. Au ajuns și la noi modelele de uși culisante, glisante, cum vrea fiecare să le zică aduse de cei care au mai umblat prin lume.

Dacă greșesc să mă corecteze cineva, dar balamalele și țâțânile de porți de la noi nu au fost niciodată astfel concepute în mediul rural.

usi glisante stil de hambar
sisteme de glisare personalizate

Le-am preluat și le folosim pentru separarea spațiilor, unde nu etanșeitatea fonică sau de siguranță primează ci mai degrabă delimitarea incaperilor, concomitent cu limitarea acesului.
Utilitatea lor este prima calitate ce atrage și alegerea acestui tip de uși glisante aduce avantaje incontestabile de spațiu și utilizarea eficientă a cadrului de trecere. Dimensiunile generoase ale spațiilor care pot fi închise cu sistemele de uși glisante le recomandă pentru utilizarea în spațiile interioare. Mai mult, cele două părți principale, componente, feroneria și panoul de ușă sunt subiectul fanteziei arhitecților.

Cred că în același timp sunt și bucuria atelierelor de confecții metalice sau de tâmplărie care au un subiect de lucru greu de standardizat din punctul de vedere a prețului. Când arhitectul îți arată desenul și softurile de computer de astăzi pot exprima foarte sugestiv ideile designerului, luându-ți efectiv ochii, e greu să nu aprobi ceva atât de frumos, dar mai ales exclusivist, poate chiar unicat. Se poate construi sistemul de glisare pe fier forjat, cu tot felul de accesorii funcționale și decorative care conferă splendoare în toată puterea cuvântului. Apoi pentru panourile de uși ai la dispoziție lemnul sub nenumărate forme, clasice, vopsite, antichizate, rustice, lovite sau chiar scândură brută.

credent vechi vopsit in ulei
credent vechi vopsit in ulei

Se pot folosi pentru separarea spațiilor de acces între:

  • living și dining
  • debarale sau spații de depozitare
  • mascarea usilor acces la baile dedicate dormitoarelor
  • pentru accesul pe terase
  • holuri și accesul spre casa scărilor

Limita imaginației nu există, și vă invit să beneficiați de aportul de unicitate adus de acest accesoriu relativ simplu de construit și instalat, dar care conferă un aspect cu farmec aparte, ce denotă apreciere pentru valori de bază, primare, respect pentru origini, pentru munca și truda celui ce muncește câmpul.

Usi glisante de hambar ca și în imaginile de mai jos nu găsiți de-a gata, nici nu merită să vă osteniți căutând prin supermarket-uri, sunt o opțiune personală, ce necesită aplecare spre detalii și vă va duce spre ateliere unde munca se face manual, fapt ce va conferi un statut aparte locuinței. Sper că nu a dispărut aprecierea pentru sentimentul de a deține ceva personalizat, construit special pentru tine, cu dimensiuni, forme și finisaje ireproductibile.

Dacă aveți, dacă vă doriți, sau dacă puteți fabrica așa ceva aștept din partea voastră imagini, promit să le public.

Dacă vedeți aici sugestiile, nu treceți cu privirea textul și citiți ceea ce ne-am ostenit să scriem, să aflați că ne place frumosul, vrem să oferim inspirație și mai ales nu le producem noi, doar vă îndemnăm să le luați în considerare. Acele ateliere despre care am mai scris de atâtea ori, cele mici, unde un meșter cu drag de lemn scoate la iveala din lemn forme frumoase și durabile, pot executa astfel de lucrări.

10 Idei de usi glisante – model de hambar.

usi glisante stil de hambar
usa glisanta rustica spre baie
usi glisante stil de hambar
usa glisanta spre hol
usi glisante stil de hambar
nota de rustic a unei amenajari minimaliste
usi glisante stil de hambar
usi glisante cu aspect rustic
usi glisante stil de hambar
usa glisanta de baie
usi glisante stil de hambar
usa glisanta spre baia privata a dormitorului principal
usi glisante stil de hambar
separator glisant bucatarie-dining
usi glisante stil de hambar
usa glisanta spre baie
usi glisante stil de hambar
panou de acoperire glisant
usi glisante stil de hambar
usi glisante spre hol
usi glisante stil de hambar
usi glisante spre casa scarilor
usi glisante stil de hambar
panou de acoperire pentru paturi suprapuse incastrate in nisa