Cutiile de lemn fabricate pentru magazinul Picasso din București

cutii din lemn Picasso

Am rămas dator cu imagini ale pentru cutiile din lemn care mi-au mâncat nervii și sufletul, dar nu din cauza produsului în sine ci pentru că am estimat greșit cantitatea de muncă și manoperă necesară pentru acest proiect și într-un final nu prea a mai fost afacere. Proiectul Picasso, de realizare a unor cutii pentru materialele pe care le comercializează în București către designeri și creatori de modă celebri, a fost o provocare, iar la finalizarea proiectului am rămas cu mulțumirea că măcar avem un punct de referință, și sper clienți mulțumiți, care să ne recomande că ne-am dus la bun sfârșit obligațiile asumate.

Tudor a fost foarte fericit și v-am arătat în articolul –Ce face un copil când se întâlnește cu o cutie de lemn– cum arată prototipul primei piese pentru acest proiect.

cutiile din lemn
cutii pentru magazinul Picasso din Bucuresti

Am ajuns cu costurile de producție la nivelul prețului de vânzare din următoarele cauze :

 • bradul este foarte greu de estimat corect ca necesar și am fost nevoit să mai achiziționez 50 % din cantitatea inițial estimată
 • fabricarea după cerințele de calitate a făcut ca mult material să fie pierdut pentru că nu îndeplinea nivelul necesar
 • pregătirea în vederea finisajului, deși este invizibilă când privești obiectele finale, a fost consumatoare de timp mult mai mult decât era prevăzut
 • suprafața desfășurată de prelucrat a unei cutii cu dimensiunile de 70x70x40 cm este de aproape 4 mp
 • interiorul a trebuit finisat foarte îngrijit pentru a nu agăța sau deteriora materialele textile foarte fine
 • interiorul are 4 straturi de lac, exteriorul 2
 • exteriorul a fost finisat vintage, antique, iar sub cele 2 straturi de lac sunt 4 straturi de finisaj.
 • rupturile, zgârieturile, toate finisajele ce duc cu gândul la o cutie folosită timp îndelungat au fost făcute manual.
 • toate colțurile au fost rotunjite, muchiile slefuite, a fost acordată atenție fiecărui detaliu pentru ca o banală cutie, in definitiv, să fie perfectă.
 • utilizarea finală a cutiei a impus manoperă care nu e ușor detectabilă la prima vedere, tot ce se vede este o cutie de lemn cu sigla Picasso.
 • estimarea noastră este că produsul final depășește la dublu cerințele inițiale, tocmai pentru a nu se întâmpla cumva să fie solicitată mai mult decât prevăzusem și să apară vreo problemă.

cutiile din lemn

cutiile din lemn pentru Picasso

cutiile din lemn pentru Picasso
cutiile din lemn Picasso

cutii din lemn pentru Picasso

Noi producem mobilă, să ne înțelegem, nu suntem fascinați de astfel de proiecte unicate. Mobila din stejar masiv prezentată în catalogul online Mobel Amadeus este produs de serie medie pentru export și prin suplimentarea producției putem oferi raspunsuri pozitive și solicitărilor din România.

cutii din lemn Picasso
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.