De ceva vreme incoace primesc din ce in ce mai multe cereri de la cititori cu privire la cateva sfaturi privind amenajarea unei camere de meditatie. Trebuie sa recunosc ca am fost placut  surprinsa de aceste cereri.  De ce? Pentru ca in timp am ajuns sa inteleg meditatia ca pe o forma de  auto-cunoastere si eliberare si ma bucur sa vad ca oamenii din Romania isi largesc orizonturile si in aceasta directie. Din acest motiv, m-am documentat putin cu privire la ce inseamna cu adevarat o camera de meditatie si sunt mai mult decat dornica sa impartasesc aceste informatii cu voi.

Pentru ca meditatia sa-si atinga scopul, ambianta este foarte importanta. De aceea felul in care iti aranjezi camera pentru meditatie trebuie sa respecte anumite reguli.  Cea mai importanta regula este  este aceea de a-ti pune o amprenta personala in aceasta camera. Astfel, cativa dintre factorii pe care ar trebui sa ii iei in considerare cand iti aranjezi spatiul pentru meditatie sunt: locul, lumina, ambianta si confortul personal.

1. Alege o camera din casa care se afla intr-o zona linistita, astfel incat sa nu te preocupe oamenii si zgomotele din jur.

2. Pune un scaun in camera. Un scaun pe care sa meditezi este folositor deoarece te va ajuta sa-ti tiispatele drept. Daca ti se pare mai comod sa meditezi pe podea, cumpara-ti o perna confortabila si stai pe ea, in pozitia de meditatie.

3. Plaseaza o masa langa scaun/perna. Masa ar trebui sa fie suficient de mare astfel incat sa poti pune pe ea diferite obiecte, de care ai nevoie in timpul meditatiei.

4. Creeaza o atmosfera calma cu ajutorul luminii. Pune catevalumanari parfumate pe masa, astfel incat sa obtii o lumina difuza. Daca meditezi ziua, este de preferat sa ai niste draperii groase la ferestre, pe care sa le tragi pentru o intimitate si mai mare.

5. Pune un vas cu apa si flori proaspete pe masa. Apa are un efect calmant. Poti adauga si o fotografie cu un efect linistitor langa vasul cu flori, care sa reprezinte un peisaj, o padure, un ocean. Pe masa ar trebui sa fie loc si de un CD player cumuzica relaxantapentru meditatie.

Am gasit pentru voi cateva amenajari, care cred eu ca sunt potrivite pentru meditatie.

amenajarea unei camere de meditatii

camera de meditat din stejar masiv

camera minimalista pentru meditat

camera pentru meditatii

camera pentru yoga

decor pentru meditatii

decoratiuni pentru camera de meditatii

design interior pentru meditatii

design pentru camera de meditatie