Cum finisăm mesele comandate pentru a se potrivi cu culorile dorite

culorile dorite New Grey aplicat pe masa din lemn masiv model Britain

Ne dorim să livrăm soluții în urma comenzilor ferme primite pentru piese de mobilier incluse în catalogul Mobel Amadeus, care să fie finisate în culorile dorite, similare sau aproape identice cu alte piese pe care le dețineți. Avem un paletar de culori anexat fiecărei mese sau fiecărui scaun, care se pot aplica pe lemnul de stejar.

Când culorile dorite nu se regăsesc în paletar ne bizuim pe priceperea maistrului din secția de finisaj ca să aleagă, după o imagine primită prin email sau WhatsApp care finisaj este mai apropiat de cel preferat. Nu spun că vom reuși să reproducem, în indiferent ce condiții, culoarea de pe o piesă de mobilă provenită din altă parte, însă cred că reușim să ne apropiem destul de mult pentru a putea face pereche între piesele de mobilier.

Dacă achiziția s-ar face într-un magazin de prezentare sau showroom de mobilier, atunci finisajul ar fi cel deja aplicat, însă cu puțină străduință și o comunicare deschisă se pot obține rezultate mult mai bune, comandând online. În fabricile noastre se produc piese pornind de la lemn brut, scânduri, drept urmare, ultimul pas de parcurs este trecerea prin secția de finisaj. Chiar dacă masa sau scaunul dorit au fost produse impecabil, finisajul aplicat este cel care aduce frumusețea lemnului la reala ei valoare.

Fibra stejarului poate primi oricare dintre culorile dorite sub rezerva unor rezultate puțin diferite, dacă comparăm același finisaj cu cel aplicat pe o altă esență de lemn decât stejar. Pe frasin, brad, eucalipt, palisandru sau fag culoarea va avea textură diferită și percepția poate găsi similitudini sau nepotriviri. Nu aduc aici în discuție imposibilitatea de a reproduce finisaje tipărite pe MDF sau PAL-uri. Parchetul stratificat iarăși are texturi și culori ireale, deși pot plăcea, cu siguranță. Lemnul masiv are particularități și procedee foarte diferite de finisaj. Peliculele printate și aplicate prin lipire sub un strat de protecție și uzură pe un parchet nu au cum să fie cele obținute pe un stejar masiv.

Masa Britain este modelul cel mai apreciat pe piața românească, având o familie foarte largă de forme. Se poate produce în formă clasică, dreptunghiulară, rotundă cu picior central, varianta Britain rotundă extensibilă sau Mini Britain, ca masă de bistro.

Un exemplu concret sunt imaginile de mai jos, primele sunt cele ale mostrei, primite de la beneficiar, cele de sub sunt cele cu care asociem noi finisajul din paletarul nostru.

mostrele de culoare
mostrele de culoare – culorile dorite

Finisajul New Grey, similar, aplicat pe o masă Britain de 180×100

culorile dorite de beneficiari pentru mobila din stejar masiv - finisaj lemn masiv
imagine din fabrica, neprelucrată, direct din secția de finisaj

culorile dorite de beneficiari pentru mobila din stejar masiv - finisaj lemn masiv

Ne străduim, încercăm să reproducem culorile dorite și ne bucurăm de reușite!

culorile dorite de beneficiari pentru mobila din stejar masiv - finisaj lemn masiv
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.