Culorile anului 2016 în mai multe domenii

Culorile anului 2016 Pantone culorile anului 2016

Am scris doi ani la rând consecutiv despre culorile anului 2014 si 2015 publicate de Pantone. Anul acesta mă declar nemulțumit și nu agreez (opinie absolut personală) cele două culori alese să fie tendințele pentru paleta coloristică a lui 2016. Poate că stiliști din modă și cei care au de organizat ocazii festive vor îmbrățișa cu inima deschisă nuanțele de roz și albastru desprinse din cer și din furtună.

Culorile anului 2016
Pantone culorile anului 2016

Norocul meu este că nu aceste culorile recomandă PPG pentru interioare ci cele din imaginea de mai jos. Aici treaba sta puțin altfel, vorbim de culori de pământ, nuanțe de verde, tonuri de gri și maro. Verdele paradisului gasit este o nuanță des întâlnită pe mobila vintage, finisată cu vopsea în ulei, uneori scorojită, de pe credențul bunicilor. Se asorteaza minunat și pentru pereți iar combinația cu lemnul masiv se face ușor și fluid. Se pare că e nevoie de contrast, dar în același timp de sobrietate, comparativ cu culorile diafane ce patroneaza acest an. Culorile anului 2016 PPG pentru interioare pe placul meu sunt foarte, vorba unui micuț mânuitor de spada laser.

Pantone a inventat și culoarea de neignorat – Care culoare este de neignorat? Pantone Unignorable

Doar pentru reamintire va prezint culorile ce au dominat anii anteriori.

Culorile anului 2016

Si totuși cineva acolo sus mă iubește, nu este totul pierdut :

Culorile anului 2016
PPG – culorile pentru interioare 2016

Ca norocul că nu doar Pantone este singura opinie în domeniu și mai sunt unele nume care pretind că ar fi citit în stele culori mai potrivite a fi îmbrățișate de populația acestei planete. Chiar dacă doar ca prin gând mi-a trecut că în comparație cu aceste fapte, războiaele, sărăcia și foametea sunt probleme ce pot fi ușor rezolvate cu valorile investite de unii potențiați ai sorții ca să fie în trend, am trecut mai departe considerând că starea de fapte și de spirit există, a existat și va continua să nu dispara, indiferent de ce facem sau nu.

Culorile anului 2016
Donna Frasca culorile mobilei pentru 2016
Culorile anului 2016
Benjamin Moore Culorile anului 2016

Pentru nunți, botezuri, cumetrii, sindrofii, chermeze și alte evenimente unde ne comparăm hainele și plătim bani oficiantului fără chitanță vă rog consultați îndrumarul de mai jos, foarte bine documentat și asupra căruia nu pot exprima nici o opinie pentru că nu sunt cunoscător. Sursa – chicvintagebrides.com

Culorile anului 2016 – evenimente:

  • Rose Quartz
  • Peach Echo
  • Serenity
  • Snorkel Blue
  • Buttercup
Culorile anului 2016
Pantone Spring 2016 Rose Quartz
Culorile anului 2016
Pantone Spring 2016 Peach Echo
Culorile anului 2016
Pantone Spring 2016 Serenity
Culorile anului 2016
Pantone Spring 2016 Snorkel Blue
Culorile anului 2016
Pantone Spring 2016 Buttercup

Anterior am publicat pe aceasta tema:

Verde smarald – culoarea anului 2013

Culoarea Pantone a anului 2014 este Radiant Orchid

Culorile anului 2016
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.