Jason Denham este un nume în lumea modei, mai ales pe segmentul jeans-ilor. Atelierul scoțian Method, care produce mobilă și mobilier de mare clasă, a creat ”The Journeyman”, o piesă de excepție dedicată designerului olandez, o piesă unică aparținând gamei de lux pentru cunoscători, pentru oameni pasionați literalmente de obiectele fabricate unicat, personalizate, cu repere tradiționale, și care doresc să le și păstreze timp îndelungat, ca o dovadă în plus pentru preferințele lor, ce nu trebuie confundate cu mofturile. Ca introducere, pentru cei ce nu au auzit de Method menționez că lucrează pentru Globe-Trotter, Jaguar Land Rover și Fortnum & Mason, cu care au colaborări frecvente.

obiecte de lux la comanda
cufarul scotian – The Journeyman

The Journeyman include peste 300 de ore de muncă, 600 de repere fabricate manual din lemn de mesteacăn și frasin, elemente curbate manual, fitinguri și feronerie model japonez, toate îmbinate în peste 250 de îmbinări realizate în mod tradițional și prelucrate manual.

obiecte de lux la comanda
capatul cufarului scotian – The Journeyman

Cufărul are denumirea în engleză de Steamer Trunk despre care am aflat de pe Wikipedia că identifică cuferele folosite pe vremuri pe vasele cu aburi și care ajungeau în cabinele de pe aceste nave, care aveau un set de reguli stricte privitor la dimensiunile acceptate pentru bagaje. Steamer reprezintă denumirea asociată cu tot ce a fost cândva industria bazată pe forța aburului, în vremea revoluției industriale, și credeți-mă, că în acele timpuri, reprezenta ceva. A fost foarte disputată originea și veridicitatea acestei denumiri pentru că se credea că este o confuzie, însă volumul mare de piese care purta acest nume a impus folosirea terminologiei mai departe.

obiecte de lux la comanda
detaliu interior al cufarului

Jason Denham a primit acest omagiu pentru munca sa, incluzând obiecte reprezentative pentru creatorul de jeanși fabricați din denim, evident. Pielea folosită la fabricarea acestei piese elegante este scoțiană, colțurile securizate cu elemente metalice negre, de proveniență japoneză, iar întreaga structură exterioară amintește de forma unei canoe fabricate în același stil, cu coajă de mesteacăn, întinsă pe scheletul de frasin. S-a acordat o atenție sporită elementelor de lemn curbat, cu intenția clară de a evidenția fibra lemnului. Finisajul doar amplifică puterea lemnului, fără a-i reduce vizibilitatea și frumusețea naturală.

Sigla Jason Denham

obiecte de lux la comanda
personalizarea cufarului pentru Denham

Dacă de Scoția se vorbește zilele astea, atunci de pe coasta de est a Scoției, din atelierul Method, marca Jason Denham, puteți vizualiza cum a luat naștere unica piesă, cu denumirea de ”The Journeyman”

Cu drag, de modă veche, actuală și elegantă.